Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Τζουφιες οι απειλες του Nτραγκι και κανουν μονο για τους ασχετους που τσιμπανε σε εκφοβισμο


Του Καλλίνικου Νικολακόπουλου    

Το target 2 ειναι το διατραπεζικο συστημα εκκαθαρισης των συναλλαγων και διατραπεζικου δανεισμου των τραπεζων του ευρωσυστηματος (δηλαδη των τραπεζων της ευρωζωνης με νομισμα το ευρω). 

Κεντρικη τραπεζα εκκαθαρισης ειναι η εκτ και αφορα δηλαδη μονο στις τραπεζες των 19 χωρων που συναποτελουν την ευρωζωνη. 

Σε περιπτωση αποχωρησης μιας χωρας απο την ευρωζωνη, η εκτ παυει να ειναι η κεντρικη τραπεζα εκκαθαρισης των συναλλαγων και τον ρολο αυτο επαναποκτα η κεντρικη τραπεζα της αποχωρουσας χωρας, που παυει να ειναι 'υποκαταστημα' της εκτ. 

Στην περιπτωση της Ελλαδας αυτη ειναι η Τραπεζα της Ελλαδας, που επιπλεον επαναποκτα και το εκδοτικο προνομιο (την εκτυπωση δηλαδη νομισματος). 

Αυτα πολυ συνοπτικα και προχειρα. 

Τζουφιες οι απειλες του Nτραγκι και κανουν μονο για τους ασχετους που τσιμπανε σε εκφοβισμο.... 

Οσο για τα εγχωρια νεοφιλελευθερα και συστημικα οικονομολογικα παπαγαλακια (Ξαφα, Χριστοδουλακης, Κορλιρας κ.α.), ειναι γνωστος και αναμενομενος ο ρολος τους σε μια εκστρατεια ψευδους και εκφοβισμου των συστημικων ΜΜΕ

Μονο που δεν ειμαστε ολοι ασχετοι ε.....

Οσοι γνωριζουν αγγλικα μπορουν να διαβασουν το σχετικο λημμα της wikipedia (για του λογου το αληθες) Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...