Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Κουκουρούκου ο Γερούν. Έκπληκτος με την σκληρότητα του ΔΝΤ χθες, σήμερα δεν μπορεί χωρίς ΔΝΤΕκπληκτος από τη «σκληρότητα» της έκθεση του ΔΝΤ, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αφήνοντας αιχμές για το Ταμείο που μεταξύ άλλων κρίνει «εξαιρετικά μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος και εκτιμά ότι η χώρα, παρά το πακέτο μέτρων που πήρε, δεν θα καταφέρει να πετύχει πλεόνασμα άνω του 1,5% του ΑΕΠ. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτηρίζει την έκθεση ξεπερασμένη (outdated), εξαιτίας της πρόσφατης ανάπτυξης που παρουσίασε η Ελλάδα., λέγοντας ότι η χώρα τα πάει καλύτερα απ' ό,τι υπονοεί η έκθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ συμφώνησε ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις.

Αναφορικά με το χρέος, σημειώνει ότι έγινε κάποια ελάφρυνση και αν είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη και οι Ελληνες παραμείνουν εποικοδομητικοί, αυτό θα γίνει. Επανέλαβε πάντως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει «κούρεμα» αλλά μόνο ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής.


Μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Eurogroup, τόνισε πως «η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη».

«Η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής, ότι αν το ΔΝΤ δεν θα λάβει μέρος ή θα αποσυρθεί, τότε η στήριξη στο πρόγραμμα θα χαθεί», πρόσθεσε ο Ντάισλμπλουμ.

Μόλις την Τρίτη εμφανίστηκε έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από ότι υπονοεί η έκθεση.

Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ξεπερασμένη την έκθεση του Ταμείου, που έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη ανάπτυξη που παρουσίασε η Ελλάδα. «Η Ελλάδα έχει επιδείξει τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα οικονομικής ανάκαμψης», είπε ο Ολλανδός υπουργός στο δίκτυο RTLZ.

Σημείωσε μάλιστα ότι αν και έχει γίνει κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χρειάζεται να γίνουν και άλλα βήματα, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν βλέπει δυνατότητα κουρέματος του.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...