Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Περιμένει "θαύμα" ο Τσίπρας για να ελαφρώσει το πακέτο μέτρων που θα φέρει!


Σε σκληρή διαπραγματευτική γραμμή επιμένει η κυβέρνηση, τονίζοντας  ότι οι επόμενες υποχωρήσεις πρέπει να γίνουν από την Γερμανία.

"Από εδώ και στο εξής βήματα, πρέπει να γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε νέες υποχωρήσεις από την Αθήνα. «Έχουμε κάνει όσα βήματα απαιτούνται. Από εδώ και στο εξής βήματα πρέπει να γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και υποστήριξε πως η κυβέρνηση αναμένει οι δανειστές να υιοθετήσουν την πραγματικότητα των αριθμών και να προβούν σε πιο αξιόπιστες προβλέψεις.

«Περιμένουμε από τον κ. Σόιμπλε να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα», είπε και χαρακτήρισε δειλή την τοποθέτηση του Πολ Τόμσεν περί αναθεώρησης των στοιχείων για τους βασικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε πως η επίσκεψη του επιτρόπου της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα την Τετάρτη, δεν σχετίζεται με νέα μέτρα και διευκρίνισε ότι η πολιτική διαπραγμάτευση διεξάγεται σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής των θεσμών.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή ότι η οικονομία έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος και επεσήμανε πως ο Πιέρ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε τα νούμερα.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...