Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Δέσμευση Μητσοτάκη σε Μέρκελ για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη της


Στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ο αρχηγος της ΝΔ δεσμεύτηκε για την πορεια της Ελλάδας στην γερμανική Ευρωπη.

Η δέσμευση όπως και η διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο ξεκίνησε την στιγμή που πυκνώνουν οι φωνές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για έξοδο και έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία.

Επιπλέον ο Μητστακης εξέφρασε την ανησυχία του στην Καγεκλαριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο της Ελλαδας απο την κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κ. Μέρκελ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, δίνοντας έμφαση στην ανεργία και τη φτώχεια και υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην αξιολόγηση οδηγούν τους πιστωτές σε υπερβολικές απαιτήσεις, ενώ μετέφερε τις σκέψεις του για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ν.Δ. σε όλους τους τομείς, όπως στη δημόσια διοίκηση, την παιδεία και τη δικαιοσύνη. Επίσης, υποστήριξε ότι η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων από την Ελληνική πλευρά είναι το πιο ουσιαστικό συστατικό για να βγει η χώρα από την κρίση.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε και το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ζητώντας πολιτική αλλά και υλική στήριξη από το Βερολίνο και συμφωνησε πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις από την ελληνικη κυβερνηση σε όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει.

Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...