Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ένα μακελειό, μία Πόρσε προϊόν εκμετάλλευσής και ένας κακός χαμός!


Σοκαρισμένο το πανελλήνιο από χθες το απόγευμα, από την τραγωδία με το δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας που άφησε νεκρά τέσσερα άτομα από την «τρελή» πορεία της Πόρσε του 24χρονου Γιώργου Βακάκη.

Στο τροχαίο ατύχημα υπήρχε φταίχτης και δεν ήταν άλλος από τον γιο του ιδιοκτήτη του Mr Jumbo που από αλαζονεία πίστεψε ότι ο δρόμος είναι πίστα και ιδιοκτησίας του και άδικα θύματα που ήταν η γυναίκα και το παιδί ενός μεροκαματιάρη που είχε σταματήσει εντελώς νόμιμα για ξεκούραση.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε μεν την αγιοποίηση από τα συστημικά ΜΜΕ του γιου του Mr Jumbo γιατί έφταιγε αν και το γεγονός ότι έφταιγε δεν σημαίνει ότι θα τον θέλαμε νεκρό αλλά ούτε και το νεφελώδες κλίμα από μεριάς αριστερού κόσμου που πανηγυρίζουν εμμέσως για το θάνατο του, εκφέρουν λόγια μίσους για ένα πλουσιόπαιδο με παντελή έλλειψη παιδείας.

Η Πόρσε του Mr Jumbo εχει ταξικά χροιά. Είναι προϊόν εκμετάλλευσης της υπεραξίας εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων του Jumbo. Εργαζόμενοι με μισθούς 300-400  ευρώ, σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας δίνουν την δυνατότητα στον Mr Jumbo να αγοράζει όσες Πόρσε θέλει. Στο παρελθόν πρωτοβουλίες εργαζομένων έχουν κάνει ουκ ολίγες παρεμβάσεις στα εν λόγω καταστήματα καταγγέλλοντας τις εκεί εργασιακές συνθήκες.

Το ότι ένα παιδί χωρίς παιδεία, με περίσσιο θράσος  πιάνει 200 χλμ/ώρα και σκορπά τον θάνατο όταν αυτό το παιδί μπορεί μεν να είναι ο γιος του mr Jumbo, αλλά μπορεί να είναι ο γιος του Μήτσου του υδραυλικού που οδηγεί πειραγμένα αμάξια (που μπορεί να είναι ford αλλά πιάνει τα 200), δεν έχει κάτι το ταξικό από μόνο του! Δυστυχώς παιδιά που δεν είναι γόνοι μεγάλων οικογενειών συμπεριφέρονται στους δρόμους σαν οδηγοί αγώνων και έχουμε θρηνήσει δεκάδες θύματα. 


Η έλλειψη οδηγικής παιδείας υπερβαίνει το ταξικό ζήτημα. Στο κάτω-κάτω το ταξικό ζήτημα είναι οι συνθήκες εργασίας στο Jumbo. Και αντί των διαδικτυακών αναθεματισμών θα άρμοζε μποϊκοτάζ στα Jumbo διαρκείας και συμμετοχή σε κινήσεις εργαζομένων εναντίον της ιδιοκτησίας τους!


Καλή Σαρακοστή!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...