Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Απαξιώνουν την δημόσια ΔΕΗ περαιτέρω. Το Δημόσιο θα προμηθεύεται ρεύμα από ιδιώτες


Σχόλιο Βασίλη Πολυχρόνη       

Όχι μόνο κερδάμε,αλλά...θριαμβεύουμε αδέρφια!Το Δημόσιο θα μπορεί να μην προμηθεύεται ρεύμα από τη Δημόσια ΔΕΗ και να το κάνει μέσω ιδιωτών παρόχων!

Σε λίγα χρόνια,όπως έγινε και με τον ΟΤΕ,αν θα δείτε δημόσια υπηρεσία να προμηθεύεται ρεύμα από τη ΔΕΗ να μου το γράψετε!

Όμορφα και παστρικά...προχωράει η απαξίωση (με στόχο την τελικά ιδιωτικοποίηση) της Δημόσιας Υπηρεσίας Ηλεκτρισμού!

#ξεφτίλες

Από newpost:  

Αίρεται το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος προς το Δημόσιο, καθώς τη δυνατότητα αυτή αποκτούν πλέον και εναλλακτικοί προμηθευτές, με τροπολογία που που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση τροποποιείται διάταξη του Νόμου 4075/2012  δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης να επιλέγουν και εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός από τη ΔΕΗ.

Επίσης, για πρώτη φορά το Δημόσιο αποκτά το δικαίωμα να προαγοράζει το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει.

Επιπλέον, με την τροπολογία, η οποία συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, με θέμα «Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο ιδιωτικών φορέων κοινωνικής φροντίδας και άλλες διατάξεις», αποσαφηνίζεται η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, είτε πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές, είτε τρέχουσες.

Παράλληλα, παρέχεται το δικαίωμα στο Δημόσιο να προαγοράζει για ένα έτος το ηλεκτρικό ρεύμα, εκμεταλλευόμενο, έτσι, και τις εκπτώσεις που προσφέρονται.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...