Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Βρετανικό κοινοβούλιο: Ολοταχώς προς το Brexit


Λίγο πιο κοντά στο Brexit βρίσκεται από απόψε το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα μέλη του κοινοβουλίου έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Με 498 ψήφους υπέρ και 114 θεωρειται βέβαιο ότι το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος. Ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα, επίσης στη Βουλή των Κοινοτήτων, η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη κατά τη διαδικασία της λεπτομερούς εξέτασής του, καθώς κόμματα της αντιπολίτευσης θα προωθήσουν τροποποιήσεις, ώστε να αποφευχθεί ένα «σκληρό Brexit».

Νωρίτερα σήμερα η πλειοψηφία απέρριψε μια πρόταση απόρριψης του νομοσχεδίου που κατέθεσαν βουλευτές του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) με επιχειρήματα ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύτηκε τα τοπικά κοινοβούλια, δεν δημοσιοποίησε τη Λευκή Βίβλο για τη στρατηγική της και «αρνείται να δώσει εγγυήσεις για την κατάσταση των υπηκόων των χωρών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» και δεν απάντησε σε μια σειρά άλλων ερωτημάτων που αφορούν τις επιπτώσεις από την αποχώρηση από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

Ο εκπρόσωπος του SNP Στίβεν Γκέτινς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με ανακοίνωση του «μια καταστροφική ενέργεια υπονόμευσης της οικονομίας της Σκωτίας».

Πηγή: ΕΡΤ1


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...