Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Σόιμπλε: "Δεν μίλησα για Grexit. Σε λίγες εβδομάδες θα συμφωνηθούν μεταρρυθμίσεις"


“Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (περί Grexit)” υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή Bericht aus Berlin, ενώ για να αναιρέσει άμεσα αυτό που μόλις είχε πει, συνέχισε “Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα”.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημείωσε “Είμαι πεπεισμένος. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο”. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε επίσης ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. “Θεωρώ πως ναι” απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Σημείωσε εξάλλου πως το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετείχε εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων. “Εικάζω ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες”.

Σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στο ARD: “Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΣχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...