Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ακυρώθηκαν οι πλειστηριασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Φωτο και ΒίντεοΕν μέσω διαμαρτυριών των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών ακυρώθηκαν οι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Μάλιστα οι διδηλωτές ήρθαν σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με δύο συμβολαιογράφους όταν οι τελευταίοι ανέβηκαν στα έδρανα. Τελικά οι συμβολαιογράφοι να απομακρυνθούν έπειτα από παρέμβαση της αστυνομίας.
Σήμερα ματαιώθηκαν οι πλειστηριαμοί ενός διαμερίσματος 80 τετραγωνικών στην Αθήνα που θα έβγαινε στο σφυρί για 3.800 ευρώ χρέη σε κοινόχρηστα. Στην οικία διαμένει ένας τρίτεκνος άνεργος.
Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν παρούσα στο Ειρηνοδικείο και χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο» τον παραπάνω πλειστηριασμό. Ζήτησε δε «να πέσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα».
Θεσσαλονίκη
Στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης διαμαρτυρία πραγματοποίησαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Η διαδικασία ακυρώθηκε.
Μάλιστα, υπήρξε παρέμβαση εργαζομένων των σούπερ μάρκετ Καυρπίδης, οι οποίο απαίτησαν πλειστηριασμό ακινήτου της εταιρείας στη Μπότσαρη, προκειμένου να αποπληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων τους.
"Σήμερα είχαμε πολλούς πλειστηριασμούς. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Με τον νέο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτό που βγαίνει και από το τρίτο μνημόνιο είναι πάρα πολύ πλειστηριασμοί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Σήμερα μεταξύ των πλειστηριασμών ήταν και εμάς πλειστηριασμός που κάλεσαν οι εργαζόμενοι της πρώην επιχείρησης Αρβανιτίδη και Καρυπίδη διεκδικώντας ένα ακίνητο για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Ως Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης δήλωσαν ότι είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτή τη διεκδίκηση'', δήλωσε το μέλος του Συντονισμού, Ηλίας Σμήλιος.
Από την πλευρά της η αντιπρόσωπος της ΛΑΕ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου τόνισε: "Είμαστε και σήμερα εδώ για να αποτρέψουμε τη διενέργεια πλειστηριασμών που αφορούν πρώτη κατοικία και λαϊκή περιουσία εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Σήμερα είχαμε πληθώρα πλειστηριασμών που αφορούσαν μεγάλους βιομηχανικούς και βιοτεχνικούς χώρους. Εμείς δεν κάναμε παρέμβαση για αυτό όπως και δηλώσαμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της επιχείρησης Καρυπίδη".
Πηγή φωτό: ΕΦ.ΣΥΝ / Μιχαήλ - Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Πηγή βίντεο: thestival.gr
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...