Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας κατάφερε να επανεκλεγεί Γενικός Γραμματέας στους Podemos


Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας κατάφερε να νικήσει τον εσωκομματικό του αντίπαλο Ινίγο Ερεχόν και να επανεκλεγεί Γενικός Γραμματέας στους PODEMOS για ακόμη 4 χρόνια.

Ο Ιγκλέσιας συγκέντρωσε το 89% των ψήφων και κατάφερε να διασώσει την ηγετική του θέση στο κόμμα, ενώ συγκέντρωσε και το 60% στα υπόλοιπα κομματικά όργανα τα οποία θα ελέγχει. 

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στην ομιλία του αμέσως μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε πως είναι αναγκαίο «να υπάρχει ενότητα και ταπεινότητα απέναντι στον φασισμό που έρχεται στην Ευρώπη», ενώ επανέλαβε πως και το κόμμα για να είναι χρήσιμο πρέπει να διακατέχεται από ενότητα και ταπεινότητα.

Υπό τα συνθήματα “Ναι μπορούμε” και “Eνότητα, ενότητα”, τα μέλη της εκλογικής επιτροπής ανακοίνωσαν πριν από λίγο τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών στο Συνέδριο του κόμματος στο Βισταλέγρε.

Ο Ιγκλέσιας είχε δηλώσει πως ακόμη και αν εκλεγεί Γενικός Γραμματέας αλλά δεν ελέγχει τα κομματικά όργανα θα παραιτούνταν από τη θέση του. Ο Ιγκλέσιας όμως κατάφερε να επιβληθεί έναντι του αντιπάλου του και να επανεκλεγεί Γενικός Γραμματέας του κόμματος.

Το νέο Πολιτικό Συνέδιο του κόμματος θα έχει 37 μέλη που πρόσκεινται στον Πάμπλο Ιγκλέσιας, 23 του Ινίγο Ερεχόν και 2 Αντικαπιταλιστές.

Η θέση του Ινίγο Ερεχόν μέσα στο κόμμα, αυτή τη στιγμή κρέμεται από μια κλωστή αφού θεωρείται αμφίβολο ότι θα μπορέσει να διατηρήσει τη θέση του στην Πολιτική Γραμματεία αλλά και την θέση του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και το νούμερο δυο του κόμματος Ινίγο Ερεχόν στις τοποθετήσεις τους άφησαν προσωρινά στην άκρη τις διαφορές τους, απέφυγαν τις μεταξύ τους επιθέσεις και μίλησαν για την ανάγκη ενότητας, αν και στα βλέμματα τους όταν συναντήθηκαν υπήρχε εμφανής ψυχρότητα.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...