Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ – Λ.Α.Ε – Ε.Ε.Κ: Το Μουσείο Μπελογιάννη δε μπορεί να αξιοποιείται επικοινωνιακά στην προσπάθεια εξιλέωσης της απάνθρωπης κυβερνητικής πολιτικής


Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ – Λ.Α.Ε – Ε.Ε.Κ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ:

Την Δευτέρα 27/3 έρχεται στην Αμαλιάδα να εγκαινιάσει το Μουσείο Μπελογιάννη  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η  εκδήλωση αυτή είναι μια καθαρά πολιτική εκδήλωση όπως ήταν και στο Σκοπευτήριο Καισαριανής  και σαν τέτοια πρέπει να την αξιολογήσουμε και να την αντιμετωπίσουμε.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα απευθύνει χαιρετισμό για άλλη μια φορά χωρίς ίχνος ντροπής , δηλώνοντας πως τιμά τους αγωνιστές της Αντίστασης. Επικαλέστηκε μάλιστα μια φράση  ότι «ο συνεπής αγωνιστής δεν αλλάζει τη θέση του με τίποτε και για κανέναν λόγο» για να καταλήξει λέγοντας πως ως κυβέρνηση ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

Το Μουσείο Νίκος Μπελογιάννης είναι το μέσο και η δικαιολογία για άλλη  μια φτηνή πολιτική εξαπάτηση όλων μας. Γιατί οι αγώνες και οι θυσίες του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων   του   ήταν   πολιτικοί   αγώνες,   δεν   ήταν   γιορτούλα ,παράτες και δεξιώσεις.

Έρχεται λοιπόν  ο  Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  ο επικεφαλής  της κυβέρνησης της     ευρωμνημονιακής   καπιταλιστικής   βαρβαρότητας,   ενάμισι   χρόνο μετά την πραξικοπηματική   ακύρωση   του   λαϊκού   ΟΧΙ   και   την   υπογραφή   του   3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (με τις ψήφους και των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι), να ‘’ τιμήσει’’ τα εξήντα πέντε χρόνια από την εκτέλεση ενός κομουνιστή ήρωα.

Εμείς τον κομουνιστή Νίκο Μπελογιάννη και τούς συντρόφους του και σήμερα και πάντα θα τιμάμε με αγώνες. Καλούμε  όλες  τις  μαχόμενες  δυνάμεις  του εργατικού λαϊκού  κινήματος και της Αριστεράς, όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους,  τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να τιμήσουμε τις θυσίες των ηρώων κομουνιστών.  Με δουλειά αποκάλυψης και προετοιμασίας , με απεργίες, καταλήψεις και πολύπλευρο αγώνα διαρκείας.   Με συσπείρωση δυνάμεων Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα είναι στα χέρια των εργαζομένων. Έτσι όπως την φανταζόταν και πάλευε ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοι του.

Η   κυβέρνηση   και   ο   πρωθυπουργός,   μπροστά   στην   προώθηση   της πολιτικής τους με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις δεν έχουν κανένα πολιτικό και ηθικό ενδοιασμό.  Αφήστε ήσυχους αυτούς που πάλεψαν και   έδωσαν   την   ζωή   τους   για   την   ελευθερία,   το   διώξιμο   των κατακτητών, την εθνική κυριαρχία, την λαϊκή  εξουσία. ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. Με μια αντιλαϊκή κυβέρνηση και την επικράτηση της διαχειριστικής λογικής του ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση του συστήματος έχει προχωρήσει, έχουν επιτύχει βαριά κοινωνικά – οικονομικά αλλά και πολιτικά πλήγματα κατά των εργαζομένων, αλλά δεν έχουν πετύχει μια στρατηγική ήττα του εργατικού κινήματος.

Ωστόσο,  υπάρχει  αρκετός   κόσμος   που  “φωνάζει” ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Πέρα από τη γενική απογοήτευση, ένα πρωτοπόρο δυναμικό εκφράζει την αποστροφή του στις “συνήθεις” μορφές πάλης, στις ξεπουλημένες ηγεσίες, στο περιεχόμενο   των αιτημάτων που διαπραγματεύονται την εξαθλίωση ή κοινοβουλευτικοποιούν τον   εργατικό   αγώνα  και δεν βάζουν όρους διεκδίκησης, ρήξης, χειραφέτησης και ανατροπής.

Ο   ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Ο Μπελογιάννης  και οι σύντροφοί του δεν υπέγραψαν μνημόνια ντροπής, ούτε συνεργάστηκαν με ακροδεξιές δυνάμεις για να καταλάβουν κυβερνητικές καρέκλες για να λεηλατήσουν την κοινωνία  και να ξεπουλήσουν τον εθνικό πλούτο της χώρας όπως κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ οι μνημονιακοί  συνεταίροι σας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ – ΕΚ και η υπόδουλη πολιτική τάξη της χώρας.
Ο Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες πατριώτες και παραμένουν φάροι φωτεινοί της παγκόσμιας μαχόμενης και ασυμβίβαστης αριστεράς.

Το Μουσείο Μπελογιάννη δε μπορεί να αξιοποιείται επικοινωνιακά  στην προσπάθεια εξιλέωσης της απάνθρωπης  κυβερνητικής πολιτικής. Μάταια ψάχνετε για άλλοθι την ώρα που λεηλατείτε τα φτωχά λαϊκά στρώματα, εξαϋλώνετε τις συντάξεις, μετατρέπετε τους μισθούς σε φιλοδωρήματα, βάζετε λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναγκάζετε σε μετανάστευση το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, παραλύετε τα νοσοκομεία, διαλύετε την παιδεία, ξεπουλάτε τον εθνικό πλούτο της χώρας στους τοκογλύφους δυνάστες αποκαλώντας τους και εταίρους δανειστές μας .

Αντί να αποχωρήσετε εδώ και τώρα από το απατεωνίστικο νομισματικό σύστημα που μας πνίγει καθημερινά μέχρι θανάτου και να έρθετε σε ρήξη και αποχώρηση από την εγκληματική οργάνωση που αποκαλείται ΕΕ.  Μακριά λοιπόν από τους ήρωες της Αριστεράς μην προσπαθείτε να καπηλευτείτε τη μνήμη τους . Είστε  εχθροί και ανεπιθύμητοι.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ – Λ.Α.Ε – Ε.Ε.Κ


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...