Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Άθλια δήλωση κυβερνητικού βουλευτή: Να αποκλειστούν στη Συρία οι μετανάστες


Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, για το προσφυγικό κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Βουλής από τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για το προσφυγικό, την εσωτερική ασφάλεια και τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Κατσίκης που έχει προκαλέσει κατά καιρούς με τις δηλώσεις του, μίλησε για "λαθρομετανάστες", ενώ στην ουσία πρότεινε τον εγκλωβισμό των αμάχων στη Συρία.

«Επιτρέψτε μου σ' αυτό το σημείο να επισημάνω ότι ήταν και μια επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, ότι κρατήσαμε έναν πολύ μικρό πληθυσμό προσφύγων για να τον διαχειριστούμε, σε αντίθεση με τα τέσσερα εκατομμύρια μεταναστών και λαθρομεταναστών, τα οποία ήρθαν στη χώρα μας παραμένουν, ήρθαν ως νόμιμοι, ο συντηρητικός τους όμως αριθμός παράνομοι, λαθραίοι μετανάστες και παρέμειναν εδώ», είπε ο κ. Κατσίκης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «αποκλεισμό από το δικαίωμα φυγής» αμάχων της Συρίας από τη χώρα τους.

«Σε ότι αφορά στο αν θα μπορούσε το προσφυγικό να αντιμετωπισθεί από εκεί που άρχιζε. Δηλαδή, μέσα στην ίδια τη Συρία, όπου ναι μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, πλην όμως, οι εμπλεκόμενες μεγάλες δυνάμεις Ρωσία, Αμερική, αλλά και η ίδια η Ευρώπη, αν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί, εάν όχι να αποκλειστούν παντελώς από το δικαίωμα της φυγής, τουλάχιστον, να περιοριστούν σημαντικά διότι παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Ότι η Ελλάδα αποτέλεσε για αυτούς και αποτελεί χώρα διέλευσης προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

enikos.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...