Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Δημαράς(ΣΥΡΙΖΑ): Μας ενώνουν περισσότερα με τη ΔΗΣΥ παρά με τους ΑΝΕΛ...Η Φώφη τους φτύνει!!!

Την ανάγκη συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς υποστηρίζει, με δηλώσεις του την Κυριακή, ο Γιώργος Δημαράς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων  συντάσσεται με την άποψη του Νίκου Φίλη πως η στρατηγική συμμαχιών πρέπει να είναι κεντροαριστερή σημειώνοντας με νόημα πως "ένα αριστερό κόμμα δεν μπορεί μονίμως να συνεργάζεται με κομμάτια της δεξιάς".

Ερωτηθείς με ποιο κόμμα, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έχει περισσότερα κοινά στοιχεία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος απαντά μιλώντας στον Σκάι: 

"Προφανώς με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε περισσότερα. Η στρατηγική συμμαχίων μας πρέπει να είναι με τη σοσιαλδημοκρατία και όχι με την δεξιά με την οποία είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι" προσθέτει.

Μάλιστα, ο βουλευτής υπογραμμίζει τις μεγάλες διαφορές που έχει ιδεολογικά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

«Πόνεσα όταν ψήφισα το Υπερταμείο»

Σε σχέση με την πορεία της αξιολόγησης και την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, ο κ. Δημαράς υποστηρίζει πως η αξιολόγηση θα κλείσει με τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων.

"Αν η αξιολόγηση πάει καλά, θα έχουμε ανάπτυξη από πάνω από 2% για φέτος. Πάντως από όλα όσα έχω ψηφίσει, τα μέτρα και το μνημόνιο, το πιο δύσκολο ήταν το Υπερταμείο. Εκεί πραγματικά πόνεσα" αναφέρει ο βουλευτής, προέρχομενος από τους Οικολόγους Πράσινους.

«Αποτυχημένο το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου»

Ο ίδιος -ο οποίος είναι και πολιτικός μηχανικός- εκφράζει την απογοήτευσή του για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

"Ο κ. Κατρούγκαλος απέτυχε στο ασφαλιστικό. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 37.5% του εισοδήματος ελεύθεροι επαγγελματίες. Έχω ζητήσει να επανεξεταστεί το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών" καταλήγει ο κ. Δημαράς.

Πηγή: skai.gr

Γεννηματά: Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε τίποτα κοινό

Από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «χρειάζεται ένα συνολικότερο σχέδιο με αναπτυξιακά projects σε όλη την περιφέρεια για πραγματικές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος και τη φορολογία. Ένα σχέδιο που δουλεύουμε και το έχουμε ονομάσει "Σχέδιο Ελλάδα". Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει πια καραμέλα».

Η ίδια εξέφρασε την πεποίθησή της ότι σύντομα η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι το τρίτο σε δύναμη κόμμα στο λαό, μετά την τρίτη θέση που ήδη έχει καταλάβει στη Βουλή. 

«Το μήνυμα που στέλνουμε κάθε μέρα είναι διεύρυνση, συσπείρωση, ανανέωση. Και μιλώ για ανανέωση γιατί κάθε μέρα έρχονται νέοι άνθρωποι που ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Προσπαθούμε για το νέο, το μεγαλύτερο, για να δυναμώσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καθιστώντας σαφές ότι η ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα. 

«Επισημάναμε ότι αυτή η συμφωνία δεν βγαίνει και αν φέρει εφαρμοστικούς νόμους για να υλοποιήσει αυτή τη βαριά συμφωνία, δεν θα τους στηρίζαμε στη Βουλή. Αυτό ήταν από εμάς ξεκάθαρο από το καλοκαίρι του 2015. Πώς εμείς λοιπόν εμείς σήμερα θα ψηφίσουμε μέτρα για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει αυτή η κυβέρνηση; Δεν θα ψηφίσουμε εμείς νέα μέτρα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο».

Συμπλήρωσε πως ούτε ο κ. Τσίπρας μπορεί μόνος του ούτε ο κ. Μητσοτάκης, και μόνο «μαζί μπορούμε με ένα συμφωνημένο συνολικό σχέδιο για τη χώρα. Όπως έκαναν όλες οι χώρες που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα. Μια σύγχρονη αναπτυξιακή-παραγωγική συμφωνία που θα εδράζεται σε μια δημιουργική σχέση συνεργασίας και όχι αντιπαλότητας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μια νέα σχέση κοινωνίας – κράτους – αγοράς».

«Με αυτούς τους πολιτικούς συσχετισμούς εθνική συνεννόηση και ισχυρή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το επιθυμούν. Αντίθετα το εμποδίζουν. Το καλοκαίρι του 2015 είπαμε στον κ. Τσίπρα: Αξιοποίησε τα 5 κόμματα που σε στηρίζουν και τους 250 βουλευτές, κάνε τώρα εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, σταθεροποίησε τον τόπο και μην πας σε εκλογές. Δεν μας άκουσαν, δεν αξιοποίησαν αυτή την τεράστια δύναμη», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Επίσης, η ίδια διαχώρισε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς έχουμε πολλές κοινές αναφορές. Με τον κόσμο που έπεισε και παραπλάνησε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεώρησε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος μάς συνδέουν ισχυροί δεσμοί. Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε τίποτα κοινό. Αυτή η ηγεσία πρέπει να ηττηθεί. Και πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Γιατί αυτό είναι το συμφέρον του τόπου».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επανέλαβε τη θέση ότι η πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι αυτόνομη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ κι αφησε αιχμές για την ηγεσία της ΝΔ που δεν αναγνωρίζει ευθύνες στην περίοδο διακυβέρνησης από τον Κ. Καραμανλή 2004-2009. 

«Ακούσαμε για επανίδρυση του κράτους και το κράτος έγινε χειρότερο στην πενταετία της ΝΔ. Όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλά για μεταρρυθμίσεις και φορολογικά κίνητρα δεν πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον από μια αυτοκριτική για την 5ετία Καραμανλή;», επισήμανε, ενώ αναφέρθηκε και στις διεργασίες στο χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Συγκεκριμένα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε: «Ο χώρος μας πρέπει να σταματήσει από τη μια μεριά τους ετεροβαρείς συμβιβασμούς με το Λαϊκό Κόμμα και τους συντηρητικούς της Ευρώπης και από την άλλη να σταματήσει τους εναγκαλισμούς με τους αριστερούς λαϊκιστές και δογματικούς απλά και μόνο γιατί χρειάζεται ένα περιτύλιγμα για να αλλάξει τις εντυπώσεις για το πώς πορεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια. Και τώρα καταλαβαίνουν όσα λέμε εμείς για τη χώρα μας: αυτόνομη πορεία και ριζοσπαστική ατζέντα για την Ευρώπη. Αν καταφέρει να τα επιβάλει αυτά ο κ. Σουλτς θα δούμε θετικές εξελίξεις, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Γερμανία έχει εθνική στρατηγική – αυτό που δεν καταφέραμε να έχουμε ποτέ εμείς». 

«Από την άλλη όμως, δεν πρέπει να αδικούμε τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Στήριξαν τη χώρα μας απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις, στη συζήτηση για άτακτη χρεοκοπία και Grexit. Στήριξαν τον ελληνικό λαό και όχι την κυβέρνηση όπως θέλει να υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε η πρώην υπουργός.

real.grΣχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...