Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Ο Σκουρλέτης σκίζει καλσόν για την ΔΕΗ, αλλά η κυβέρνηση την ξεπουλά!


Ενδοκυβερνητική σύγκρουση προκαλεί η απαίτηση των δανειστών να μπει πωλητήριο στη ΔΕΗ με το Μαξίμου να καθιστά σαφές πως «όταν έρθει η συμφωνία, θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις».

Ο υπουργός Εσωτερικών και πρώην Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης έριξε «προειδοποιητικές» βολές, ενώ τις απόψεις του φαίνεται να συμμερίζονται και άλλοι υπουργοί. Ο κ. Σκουρλέτης πήρε το όπλο του μετά την απαίτηση της τρόικας για πωλητήριο στη ΔΕΗ. «Δεν είμαι οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων, που δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέλος, ούτε υπερασπίζομαι μονοπωλιακές καταστάσεις και ξεπερασμένα μοντέλα περασμένων δεκαετιών, όμως ούτε θεωρώ ότι η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Η προειδοποιητική βολή του κ. Σκουρλέτη δεν ήρθε από το "πουθενά", καθώς ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ότι ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης τον ενημέρωσε ατύπως ότι αν δεν πωληθεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, δεν κλείνει η διαπραγμάτευση.
Οι δανειστές θέλουν πωλητήριο στο 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων. Ήδη στο παρασκήνιο διαρρέεται ότι τυχόν μεταβίβαση του προς πώληση ποσοστού στο Υπερταμείο θα εξυπηρετούσε πολιτικά την Κυβέρνηση, καθώς σε αυτή τη στιγμή θα απέφευγε τη νομοθέτηση στη Βουλή, μιας και στους ενδοιασμούς Σκουρλέτη έχουν προστεθεί και άλλοι βουλευτές, όπως ο κ. Τσιρώνης και ο κ. Κατρούγκαλος, εν αντιθέσει με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα που δεν τάχθηκε στη γραμμή Σκουρλέτη.
Και όλα αυτά την ώρα που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ έχει ξεσπάσει «κόντρα» Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης για την υπόθεση.
Τι λέει το Μαξίμου για τα ενεργειακά
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις παρούσες ενδείξεις, η Κυβέρνηση φαίνεται να δείχνει στον βωμό της συμφωνίας να θυσιάσει τα ενεργειακά και συγκεκριμένα τη ΔΕΗ για να κερδίσει τα εργασιακά και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους όλους στο κυβερνών κόμμα. Την παντιέρα της αντίστασης έχει σηκώσει ο Πάνος Σκουρλέτης με το Μαξίμου να υποστηρίζει για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών ότι «όταν έρθει η συμφωνία, θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις». Επί της ουσίας, το Μαξίμου δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...