Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Από την πίσω πόρτα του Ιταλικού Πανεπιστημίου δραπέτευσε ο Τσίπρας


Δεν υποδέχτηκαν τόσο θερμά τον Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza».


«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, διότι αυτές τις μέρες η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας μάχης που αφορά όλη την Ευρώπη. Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας, να τελειώσει το καθεστώς εξαίρεσης τώρα και μια για πάντα και για όλους στο μέλλον. Αυτός είναι ένας απ' τους λόγος που δεν τα παρατήσαμε πριν από δύο χρόνια, διότι γνωρίζαμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να παλέψουμε για τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας από μια καλύτερη θέση και τώρα έχουμε αυτήν τη δυνατότητα», έλεγε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε σε εκδήλωση του δικτύου transform! Europe «Μια Ευρώπη για τον Λαό από τον Λαό», στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza».

Είπε κι άλλα, όπως ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε την Ελλάδα από τα Μνημόνια», πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τερμάτισε την ύφεση και πως η οικονομία υπεραπέδωσε πέρυσι και τώρα κάνει στροφή στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Τόνισε επίσης πως έχουμε αφήσει πίσω μας το βάρος του Μνημονίου.


ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει άλλη είσοδο για να φύγει, διότι δεν μπορούσε από την κεντρική.

Βέβαια, το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας δεν τον υποδέχτηκε τόσο θερμά. Με αφορμή την ομιλία του, είχαν κυκλοφορήσει μια κόκκινη αφίσα η οποία έλεγε πως «Όποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τους Έλληνες για να συνεχίσει μετά τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαική Ένωση, την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον εκβιασμό του δημόσιου χρέους. Από τον Τσίπρα δεν παίρνουμε μαθήματα».


Παράλληλα, στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, είχαν γράψει σχετικά με την προγραμματισμένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο «La Sapienza» πως: «Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ο Τσίπρας θα βρίσκεται στην Sapienza για να μιλήσει για την Ευρώπη και να εξαπλώσει εκείνες τις ψευδαισθήσεις, με τις οποίες το κόμμα του στην Ελλάδα, όπως και οι προκάτοχοι του, πέρασε αντιλαϊκά μέτρα για να εξασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών. Εφάρμοσε ένα τρίτο Μνημόνιο και ετοιμάζει ένα τέταρτο. Πίσω από μία μάσκα του "λαϊκού" και του "Αριστερού", διέθεσε τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαική Ένωση, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας είχε προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το Πανεπιστήμιο, ενώ όπως έγραψαν, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει άλλη έξοδο για να φύγει, διότι δεν μπορούσε από την κεντρική.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...