Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Της φυλακής τα σίδερα είναι για όσους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες


Ποινή φυλάκισης οχτώ ετών χωρίς αναστολή και χωρίς δυνατότητα άσκηση έφεσης , καθώς και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια επέβαλε στον Πατρινό Αρτέμη Σώρρα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας. Οι ίδιες ποινές επιβλήθηκαν και στη σύζυγό του Σώρρα.

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν αφορούσε, σύμφωνα με τον μηνυτή και κουμπάρο του Σώρρα,Φώτη Λεπίδα, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας το οποίο πήραν και στην συνέχεια το πούλησαν τρεις φορές με εξουσιοδοτήσεις, χωρίς να αποδώσουν τα χρήματα.

Η απουσία δυνατότητας άσκησης έφεσης και η μη αναστολή στην ποινή φυλάκισης σημαίνει ότι ο κ. Σώρρας κινδυνεύει να βρεθεί φυλακή, όταν εντοπιστεί, ενώ η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων δεν του επιτρέπει, όχι να κατέβει υποψήφιος στον πολιτικό στίβο, ούτε καν να ασκήσει εκλόγικό δικαίωμα.Ο κ. Σώρρας δεν ήταν παρών στην σημερινή δίκη.

Ο κουμπάρος και μηνυτής του Σώρρα, ο Πατρινός δικηγόρος Φώτης Λεπίδας, δήλωσε πριν την συνέχιση της δίκης ότι είναι η ευκαιρία, μέσω αυτής , να ξεσκεπαστεί όλη η παράνομη δράση του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του, ενώ μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επεσήμανε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε θα τον οδηγήσει στη φυλακή, αφού θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Πρόσθεσε δε ότι η ποινή δεν εξαγοράζεται.Ο κ. Λεπίδας μετά τη δίκη, σχολιάσε σκωπτικά πως "σήμερα νιώθω λίγο άσχημα που διπέκοψα την πορεία της χώρας προς τη σωτηρία, αφού καταδίκασα τον σωτήρα".Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...