Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Δεν ξεκουνάει από το Eurogroup ο Ντάισεμπλουμ, και ας τον μαύρισαν οι Ολλανδοί!


Το Eurogroup της Δευτέρας ήταν το πρώτο έπειτα από τις ολλανδικές εκλογές, στις οποίες συνετρίβη το κόμμα των Εργατικών, στο οποίο ανήκει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το μέλλον του ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί ήδη ένα θέμα που συζητιέται έντονα και, όπως αναμενόταν, ο Ολλανδός δέχθηκε ερωτήσεις για αυτό το θέμα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση.

«Το σίγουρο είναι ότι το κόμμα μου έχασε τις εκλογές και ότι είναι εξαιρετικά λίγες οι πιθανότητες να είμαστε στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό. Οπότε, ας είμαστε ρεαλιστές, η θητεία μου στη θέση του υπουργού Οικονομικών πιθανότατα φτάνει στο τέλος της», είπε ο Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας ότι δεν ξέρει πότε θα συμβεί αυτό, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μπορεί να πάρουν αρκετό καιρό.

«Η θητεία μου στο Eurogroup τελειώνει τον Ιανουάριο του 2018. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει κενό από το τέλος της θητείας μου στο υπουργείο Οικονομικών και τον Ιανουάριο. Δεν θα πω εγώ τι θα γίνει, αλλά τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup», είπε ακόμη ο Ντάισελμπλουμ.

Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν αποχωρεί, απάντησε: «Δεν με ψήφισαν οι Ολλανδοί ψηφοφόροι ως επικεφαλής του Eurogroup, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών. Είναι μεγάλη ευθύνη την οποία δεν θέλω να εγκαταλείψω. Θα το κάνω όταν έρθει η ώρα. Θα μιλήσω ξεχωριστά με τον κάθε υπουργό για το πώς βλέπει αυτή την κατάσταση και το μέλλον της προεδρίας του Eurogroup για να πάρουμε αποφάσεις αργότερα».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...