Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Το ξεπούλημα των αεροδρομίων στη Fraport είναι σα να πηγαίνεις σε κατάστημα και να σε πληρώνει ο καταστηματάρχης για να αγοράσεις πράγματα

Της Εβελίνας Χατζηδάκης

Σας έχει συμβεί να πάτε σε μαγαζί και να σας πληρώσουν για να αγοράσετε πράγματα;  Φυσικά θα πείτε όχι και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν για δέσιμο ο μαγαζάτορας. Αλλά σ’ αυτό το μαγαζί που κλείνει και είναι υπό εκποίηση, αυτό που λέγεται Ελλάδα, συμβαίνει και αυτό.

Τη λένε Fraport εκ Γερμανίας βέβαια ορμώμενη. Έτρεξε στον πλειστηριασμό ν’ αρπάξει κάτι από τα υπάρχοντα της πτωχευμένης  χώρας και πήρε τα 14 αεροδρόμια. Είναι τα κερδοφόρα αεροδρόμια τα οποία ξεπουλάει  και μάλιστα σε τιμή πολύ κάτω της πραγματικής αξίας τους η χώρα αυτή που θα είχε τόση ανάγκη και από την παραμικρή πηγή εσόδων. Τα υπόλοιπα αεροδρόμια που δεν είναι κερδοφόρα και επιχορηγούνται παραμένουν στο ελληνικό δημόσιο. Κι αυτό γιατί οι δανειστές που στις εξωφρενικά παράλογες απαιτήσεις τους την παραμικρή αντίσταση δεν φέρνουν οι «εκπρόσωποί» μας απαιτούν ιδιωτικοποιήσεις. Και λίγο τους ενδιαφέρει ότι το συγκεκριμένο ξεπόύλημα δεν είναι καν ιδιωτικοποίηση αφού η Fraport είναι γερμανική κρατική εταιρεία. Τα κέρδη από τα αεροδρόμια απλά δεν θα πηγαίνουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία αλλά στα γερμανικά.

Το πλεόνασμα που απαιτούν να υπάρξει στην Ελλάδα, εξωφρενικό κι αυτό για μια χώρα που δεν μπορεί να αυτοκυβερνηθεί, θα πρέπει να βρεθεί από αλλού. Και όχι μόνο αυτό : ο κ. Σόυμπλε έχει φροντίσει ώστε να απαγορευτεί η χρησιμοποίηση του οποιουδήποτε γελοίου ποσού που θα αναλογεί να εισπράξει η Ελλάδα από την πώληση των αεροδρομίων για ανακούφιση της οικονομίας αλλά θα πρέπει να δοθεί όλο για το χρέος.

Κι όμως δεν είναι καν αυτός ο πάτος του βαρελιού. Η Fraport απαιτεί τα χρήματα που θα δώσει για την αγορά των αεροδρομίων να τα δανειστεί από ελληνικές τράπεζες!!! Και δεν έχει κηρυχτεί έκπτωτη αφού δεν έχει πληρώσει τίποτα ακόμα.

Στην Κρήτη έχει ξεκινήσει η οργάνωση μιάς αντίστασης κινηματικού χαρακτήρα. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Με ελπίδα να εξαπλωθεί σ’όλη την χώρα η διαμαρτυρία.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...