Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Μοσκόβισι έχουμε σχέδιο Grexit άλλα φοβόμαστε να σας το δείξουμε


Επιστολή – «αποκάλυψη» από Μοσκοβισί για το σχέδιο Grexit

O Επίτροπος σε απάντησή του προς την Α. Διαμαντοπούλου, παραδέχεται την ύπαρξη του σχεδίου, πλην όμως αρνείται να το δημοσιοποιήσει, υποστηρίζοντας ότι αυτό – όπως είναι λογικό- θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα των μνημονίων στην Ελλάδα και θα προκαλούσε τριγμούς στην Ευρωζώνη , λόγω του φόβου της κατάρρευσης της εμπιστοσύνης στο Ευρω.


Επτασφράγιστο μυστικό θα παραμείνει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίπτωση ενός Grexit. Όχι γιατί θα τρομαζαμε αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντός και για την σταθερότητα της ευρωζώνης.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, προς την ευρωπαΐστρια Άννα Διαμαντοπούλου, που είχε απευθύνει σχετικό αίτημα προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, περί Grexit.

Το σχέδιο για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη φέρεται να κρατάει κρυμμένο στο γραφείο του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», στη απάντησή του, ο Πιερ Μοσκοβισί παραδέχεται την ύπαρξη του σχεδίου, πλην όμως αρνείται να το δημοσιοποιήσει, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην Ελλάδα και θα προκαλούσε τριγμούς στην Ευρωζώνη.

«Το αίτημά σας περισσότερο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, παρά να βοηθήσει», είναι το διά ταύτα της απάντησης του Ευρωπαίου ,επιτρόπου προς την κ Διαμαντοπουλου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Καθημερινή», ο Ευρωπαίος επίτροπος «υπονοεί ότι οι συνέπειες ενός Grexit είναι τόσο τρομακτικές που δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν για λόγους δημοσίου συμφέροντος», επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα ότι φοβούνται να μας αποκαλύψουν τι θα συμβεί στην πραγματικότητα στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο του οικοδομήματος του κοινού νομίσματος.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...