Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

O Γιούνκερ αυτοαποθεώνεται: Είμαι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Ελλάδα!


Σε μια απρόσμενη δήλωση προέβη κατά την διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το πέρας της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Λευκή Βίβλο της Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης.

«Είμαι ο πιο δημοφιλής Ευρωπαίος πολιτικός στην Ελλάδα», σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν αναμειγνύεται στα εσωτερικά θέματα της Γαλλίας, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας και του δημοψηφίσματος το 2015 είχε προβεί σε δυναμική παρέμβαση κατά του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί πως η Μαρίν Λεπέν έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την ΕΕ εφόσον εκλεγεί, ενώ αντίστοιχα ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε προχωρήσει σε «δυναμική παρέμβαση κατά της θέσης που είχε πάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός» στο ελληνικό δημοψήφισμα.

Ωστόσ ο κ. Γιούνκερ αντέδρασε απαντώντας χαρακτηριστικά: «Είστε ο μοναδικός στην Ευρώπη που πιστεύει ότι ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που άσκησαν κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό. O Έλληνας πρωθυπουργός με αγαπάει βαθιά όπως και οι Έλληνες. Είμαι ο πιο δημοφιλής Ευρωπαίος πολιτικός στην Ελλάδα». Συνεχίζοντας ανέφερε πως «εκτιμά πολύ» τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε πως τρέφει «βαθιά συμπάθεια ή ακόμα και αγάπη για τον ελληνικό λαό».

Χαριτολογώντας μάλιστα έδειξε τον εκπρόσωπο Τύπου, Μαργαρίτη Σχοινά λέγοντας ότι από αυτόν ενημερώνεται καθημερινά για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη Μαρί Λεπέν, ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να γίνει μέρος της «προπαγάνδας» της.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...