Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Αρχομανή καιροσκόπο του Μαξίμ(ου) - ενταύθα. Άφησε ήσυχο τον Μπελογιάννη, τον "ρομαντικό βολονταριστή που διάλεξε να μη μάθει τη Realpolitik της αλλοτρίωσης"


*Αρχομανή καιροσκόπο του Μαξίμ(ου) - ενταύθα. Άφησε ήσυχο τον Μπελογιάννη, τον "ρομαντικό βολονταριστή" που διάλεξε να μη μάθει τη Realpolitik της αλλοτρίωσης, αλλά να στηρίξει τον λαό με τη θυσία του, τις ένδον ρήμασι πειθόμενος, για εκείνα μόνο που ίσχυσαν από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής του και δεν πάλιωσαν ποτέ. 

Μην τα ξεκουκίζεις με τα χέρια του ωφελιμισμού σου, προσπαθώντας να μαγαρίζεις με επικοινωνιακές ομοβροντίες κυβερνητικών μηχανισμών όσα νομίζεις ότι "έχεις", διότι -δυστυχέστατα για πολλούς ανθρώπους- ποτέ δεν "ήσουν". ...

Συγκεντρώσου, λοιπόν, στον Χουλιαράκη, τον Σούλτσο, τις χρυσές μόστρες των ΤΑΙΠΕΔ, τους εθνοπρεπείς Νιάρχους, τους "επενδυτές" του Δρίτσα και της Κονιόρδου. Αυτές είναι περιπτώσεις για το ύψος, τις στοχεύσεις και το "ελατήριο" των αποφάσεών σου. 

Ο Μπελογιάννης είναι μια πληγή ανοικτή, μια ιστορική διαδρομή αδικαίωτη, αλαφροΐσκιωτη, εξόριστη στα περιθώρια των τελετών, των σκοπιμοτήτων και των "εθνικών οραμάτων" της εθελοδουλίας και του πανάκριβου κάλπικου παρά, αντιτιθέμενη διαρκώς σ' εκείνες τις αγορές συνειδήσεων, που χρειάζονται αρχηγούς, μωροφιλοδοξίες, ιταμές μεγαλοστομίες και αδίστακτες πόζες.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...