Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας έχει πάρει πάνω από 200 μνημονιακά μέτρα από το 2015


Πάνω από 200 μνημονιακά μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα από το καλοκαίρι του 2015 υπολογίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί και διερωτάται: «Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί»...
Ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, μιλά με τα καλύτερα λόγια για την προθυμία του Ελληνα πρωθυπουργού να προωθήσει μέτρα που συμφωνήθηκαν.
«Από το καλοκαίρι του 2015, περισσότερα από 200 μέτρα έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τη μεταρρύθμιση της χώρας -κάτι που κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος Επίτροπος.
Πέρα από τα θετικά ωστόσο, ο Μοσκοβισί επισημαίνει ότι η παρατεταμένη διαπραγμάτευση προκαλεί αβεβαιότητα κάτι που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χώρα. «Η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος εχθρός για μία οικονομία και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα» αναφέρει και προσθέτει: «Έχω την αίσθηση ότι διστάζουμε και κάθε φορά που διστάζουμε, τόσο τα πράγματα καθίστανται πιο άσχημα για την χώρα και μάλιστα σε μία στιγμή που η οικονομία της έχει αρχίσει να ανακάμπτει».
Κατά την εκτίμησή του το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, δηλαδή εξαπλάσιο από τον στόχο και ότι η ελληνική οικονομία θα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018.
Τέλος, ο Γάλλος επίτροπος σημειώνει ότι θα πρέπει όλες οι πλευρές να δείξουν καλή πίστη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς «ο δρόμος παραμένει μακρύς, αλλά τα σύννεφα που υπάρχουν στον δρόμο μας αρχίζουν, επιτέλους, να διαλύονται σιγά-σιγά».


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...