Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Κωνσταντοπούλου για Μακρόν και Λε Πεν: «Δύο πολύ κακές επιλογές»


Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών σχολίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, η ακραία τραπεζοκρατία και υπηρέτης του παλαιοκομματικού και σάπιου συστήματος από τη μια πλευρά, και η ακροδεξιά φασίζουσα ρητορεία από την άλλη», είπε αναφερόμενη στους δύο μονομάχους του δεύτερου γύρου, τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λε Πεν.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm», σημείωσε ότι πρόκειται για δύο πολύ κακές επιλογές που δεν προοιωνίζουν τίποτα καλό για την Ευρώπη και υπογράμμισε ότι κάνουν λάθος αυτοί που προκρίνουν τη μια έναντι της άλλης. Μάλιστα κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για «πολιτικό οπορτουνισμό, σύγχυση και ασυναρτησία».

Αναφερόμενη στον Ζαν Λουκ Μελανσόν, τον χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, είπε ότι έδωσε μια πολύ μεγάλη και γενναία μάχη, στο όνομα, όχι στενά της αριστεράς αλλά – όπως είπε χαρακτηριστικά – στο όνομα του γαλλικού λαού και των ανυπότακτων, χειραφετημένων και επαναστατημένων λαών. «Στη Γαλλία έχει καταγραφεί μια πολύ σημαντική δυναμική υπέρ των ανυπότακτων, υπέρ του κινήματος του Ζαν Λουκ Μελανσόν και αυτή η δυναμική δεν πρέπει να χαθεί γιατί αφορά και τη δική μας πατρίδα», επισήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στο ερώτημα αν συμφωνεί με την απόφαση του Μελανσόν να μην υποστηρίξει κανέναν από τους διεκδικητές της προεδρίας στο δεύτερο γύρο, είπε ότι η απόφασή του αποτελεί «μια απολύτως έντιμη, καθαρή και γενναία στάση», ενώ σχολιάζοντας τις προβλέψεις για την επικράτηση Μακρόν ανέφερε: «Οι προβλέψεις που γίνονται, νομίζω ότι αγνοούν τη δυναμική που αναπτύσσεται σε μια κοινωνία όπως η γαλλική και από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, δεν είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να χτίσει κανείς πολιτικά».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...