Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Ο Κούλης ααβαντάρει με τις βλακείες του, τον Τσίπρα. Φέρνει στην Βουλή τα γεγονότα στην Βενεζουέλα


Σχόλιο Α.Α.: Αυτό που εκεί στην ΝΔ, ταυτίζουν τον Τσίπρα με την Αριστερά στα μάτια του κόσμου, την ίδια ώρα που τα μνημόνια που εφαρμόζει τον κατατάσσουν στην δεξιά, είναι από τα άγραφα. Του δίνουν κοινό του Τσίπρα.

Από Newsit:   

Τα άγρια επεισόδια, οι νεκροί και οι δεκάδες τραυματίες που αποτελούν πια καθημερινότητα στη Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο, δημιουργούν "πολεμικό" κλίμα και στη χώρα μας. Υπογραφές από 19 "γαλάζιους" βουλευτές.

Η κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα είναι φανερά πια εκτός ορίων. Συνεχή επεισόδια, βία, θάνατοι και σοβαροί τραυματισμοί αποτελούν το σκηνικό τρόμου στη χώρα του Νικολάς Μαδούρο...

Το ζήτημα αυτό αναδεικνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με μήνυμά του στο Twitter "απειλεί" την κυβέρνηση πως θα φέρει το συγκεκριμένο ζήτημα στην ελληνική Βουλή.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στο tweet:

"Φέρνουμε το θέμα της Βενεζουέλας στην Βουλή:
-Στρατός κατά διαδηλωτών
-500.000 όπλα σε οπαδούς Μαδούρο
-2 νεκροί
Να χαίρεστε τα πρότυπα σας!"

Επίσημα

Λίγο μετά το tweet ήρθε και η επιβεβαίωση, αφού τις δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα με τη δολοφονία διαδηλωτών φέρνουν στην Βουλή οι 19 βουλευτές της ΝΔ, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ζητώντας τη άμεση σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτή και να αναληφθούν από την κυβέρνηση πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο αίτημα των γαλάζιων βουλευτών που υποβλήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας στην Βενεζουέλα, καθώς και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που - σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας - έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική και κοινωνική ένταση και αστάθεια». Καταδικάζουν «τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε  αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες της χώρας» και «τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας να αναστείλει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και να τις μεταθέσει στον εαυτό του».

Υπογραμμίζουν πως «η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας οφείλει να αποκαταστήσει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου να αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα στην χώρα». Παράλληλα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν την Κυβέρνηση «να καταβάλλει διμερώς καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...