Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Το πουλημένο τομάρι Τσίπρας θεωρεί δικαιολογημένη την επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία


Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρος δικαιολόγησαν από κοινού την αμερικανική επίθεση στη Συρία, λέγοντας ότι επρόκειτο για μία κίνηση με περιορισμένο και επικεντρωμένο στόχο.
Οι χώρες του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Συνόδου που διενεργήθηκε στη Μαδρίτη, χαρακτήρισαν «δικαιολογημένα» τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά, που έγινε στις 4 Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν.
«Το πλήγμα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ στη Συρία είχε τον κατανοητό στόχο να εμποδίσει και να αποτρέψει τη διάδοση και τη χρήση τέτοιων όπλων (σ.σ. χημικών) και ήταν περιορισμένο και επικεντρωμένο σε αυτόν τον στόχο» ανέφεραν χαρακτηριστικά σε κοινή τους ανακοίνωση.
Επιπλέον, οι ηγέτες τόνισαν πως «η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τόσο από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από το 2013 όσο και από το Νταές  συνιστούν εγκλήματα πολέμου» ενώ οι επτά χώρες του ευρωπαϊκού νότου εκτιμούν ότι οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν «για αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να τους επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».
Ωστόσο, στην ανακοίνωσή τους, οι χώρες του Νότου τονίζουν ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία στρατιωτική λύση στη σύρραξη της Συρίας, παρά μόνο μια αξιόπιστη πολιτική λύση, όπως ορίζεται από την απόφαση 2254 του ΟΗΕ, που θα διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία και θα επιτρέψει την αποφασιστική ήττα του Νταές και των άλλων οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από τον ΟΗΕ στη Συρία».
Πηγή: ΑΠΕ


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...