Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Λαφαζάνης:Οριακό και αμφισβητούμενο αποτέλεσμα αυτό του Τούρκικου δημοψηφίσματος


Για οριακό και αμφισβητούμενο αποτέλεσμα κάνει λόγο ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για το τουρκικό δημοψήφισμα. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, αναδεικνύεται μια κατακερματισμένη και με αβέβαιο μέλλον Τουρκία, ως αναδυόμενη δεσποτεία του Ερντογάν.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα μιας ανατροπής που θα βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή κηδεμονία και θα μπορέσει να ασκήσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, με μια διαφορετική αντιμετώπιση της Τουρκίας, που θα βασίζεται στην ισοτιμία και τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

«Είναι καιρός η χώρα μας να εγκαταλείψει τα σύνδρομα φοβίας έναντι της Τουρκίας και την αίσθηση ομηρίας απέναντι στην αναθεωρητική στρατηγική της, τα οποία διακατέχουν το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και τα οποία συχνά διανθίζονται από μέρους του με βλαπτικούς λεκτικούς λεονταρισμούς και επιζήμιες σπασμωδικές ενέργειες» σημειώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μάλιστα, στη δήλωσή του, ο γραμματέας της ΛΑΕ επιτίθεται σε κατεστημένες δυνάμεις, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει ο Π. Λαφαζάνης, χρησιμοποιούν διαχρονικά και κατά κόρον την τουρκική απειλή για να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό στην υποταγή και την δουλοπρέπεια.

Στην γραπτή του δήλωση ο Π. Λαφαζάνης κατηγορεί και ηγετικούς κύκλους της ΕΕ για υποκρισία, αφού αντιδρούν στο καθεστώς των υπερεξουσιών του Ερντογάν, όχι για λόγους δημοκρατίας, αλλά γιατί οι αντιδημοκρατικές εξελίξεις στην Τουρκία δεν βρίσκονται κάτω από τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχό τους.

«Το συμπέρασμα για την χώρα μας από το δημοψήφισμα της Τουρκίας, συνίσταται σε ένα, ούτως ή άλλως, επίκαιρο μήνυμα για μια νέα Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, χωρίς μνημόνια, λιτότητα και δορυφοριοποιήσεις, που θα ακολουθεί μια πολιτική ισότιμων σχέσεων με την Τουρκία» τονίζει ο Π. Λαφαζάνης.

Καταλήγοντας, ζητά, με αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της, η χώρα μας να καταφέρει να αποκτήσει μια νέα θέση μεγάλης επιρροής στην ευρύτερη περιοχή, που θα εξασφαλίζει συνεργασία, ειρήνη, σταθερότητα και διεθνή νομιμότητα.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...