Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν καλεί σε εξέγερση κατά των ΗΠΑ


Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, κατηγόρησε σήμερα (15.04,.2017) το διάδοχο του στην προεδρία της χώρας για προδοσία, αφού επέτρεψε στις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν το Αφγανιστάν με τη μεγαλύτερη συμβατική βόμβα που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί, σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο βομβαρδισμός έγινε στο πλαίσιο αεροπορικής επιχείρησης βομβαρδισμού των ΗΠΑ, κατά του Ισλαμικού Κράτους, στο Αφγανιστάν.

Ο Καρζάι, που κάλεσε επίσης τους Αφγανούς να “ξεσηκωθούν κατά των ΗΠΑ” ασκεί ουσιαστική πολιτική επιρροή στην πλειοψηφία των Παστούν, στην φυλετική ομάδα των οποίων, ανήκει κι ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Ασράφ Γκάνι. Οι επιθετικές αυτές δηλώσεις του Καρζάι κατά των ΗΠΑ, εκτιμάται ότι μπορούν να προκαλέσουν γενικότερο κλίμα πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής, το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πολεμική αποστολή των ΗΠΑ, στο Αφγανιστάν.

Όπως έγινε γνωστό, η αμερικανική συμβατική υπερβόμβα των 9.797 κιλών, γνωστή με την κωδική ονομασία GBU-43, αφέθηκε από αμερικανικό αεροσκάφος MC-130 προχθές το βράδυ, πλήττοντας υπόγειες εγκαταστάσεις και τούνελ του Ισλαμικού Κράτους, ενώ επέφερε -σύμφωνα με εκτιμήσεις- το θάνατο σε περίπου 100 τζιχαντιστές.

newsit.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...