Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Σταθάκης: Μέχρι την Παρασκευή ξεπουλάμε και τα ενεργειακά


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τους δανειστές πως παρά τις όποιες μικρές διαφορές υπάρχουν, το θέμα της απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει κλείσει μέχρι την Παρασκευή.

Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με συνδυασμό πώλησης λιγνιτικών μονάδων και δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ.  Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη για το 2017 δημοπρασία για 145 μεγαβατώρες ανά ώρα και τιμή εκκίνησης τα 37,37 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σταθάκης έχει δηλώσει πως η κυβέρνηση «θα διασφαλίσει πλήρως τις θέσεις εργασίας και τον ρόλο της ΔΕΗ ως κεντρικού πυλώνα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας», ενώ υποστηρίζει ότι με την έως τώρα διαπραγμάτευση η κυβέρνηση «έχει καταφέρει να αποκλείσει τη συζήτηση για το σύνολο των μονάδων της ΔΕΗ και την ιδέα της αποκλειστικής συμμετοχής ιδιωτών, ενώ στην πορεία των συζητήσεων».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...