Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Τα "Λευκά Κράνη" στην Συρία είναι μία απάτη, τζιχαντιστών και δυτικών


Με αφορμή την χημική επίθεση στους αμάχους που αποδόθηκε στην Συριακή κυβέρνηση και το χτύπημα των ΗΠΑ, σας παραθέτουμε μία ενδιαφέρουσα αναφορά για την ΜΚΟ "Λευκά Κράνη" που στα δυτικά μέσα φαίνεται ως σωτήρας αμάχων, αλλά στην πραγματικότητα λίγο διασώζει και πολύ περισσότερο κάνει προπαγάνδα εναντίον της επίσημης Συριακής κυβέρνησης και στηρίζεται από Τζιχαντιστές και Δυτικούς!

Διαβάζουμε απόσπασμα από τον Ριζοσπάστη:   

Οι επιθέσεις με τη χρήση χημικών όπλων σε βάρος αμάχων έχουν σημειωθεί αρκετές φορές στη Συρία κατά το παρελθόν, ακόμη και μετά το 2013, όταν επιβεβαιώθηκε η καταστροφή του οπλοστασίου χημικών όπλων του συριακού στρατού από τον ΟΗΕ. Συριακές και ρωσικές αρχές έχουν καταγγείλει την προβοκατόρικη χρήση χημικών όπλων (π.χ. αέριο χλωρίου σε πόλεις Χαλέπι, Χαν αλ Ασάλ κ.α.) από οργανώσεις τζιχαντιστών και έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία σε οργανώσεις του ΟΗΕ και σε δυτικές κυβερνήσεις, οι οποίες τα αποσιώπησαν σκόπιμα. Προβάλλουν, αντίθετα, ό,τι θεωρούν πως εξυπηρετεί τις επιδιώξεις τους, χρηματοδοτώντας παράλληλα διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως τα «Λευκά Κράνη» σε ρόλο «σωτήρα» θυμάτων σε βομβαρδισμούς περιοχών που ελέγχονται από αντικαθεστωτικούς. Η συγκεκριμένη οργάνωση, ως γνωστόν, δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια με χρηματοδότηση των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας ΗΠΑ και Βρετανίας.

Η οργάνωση «Σουηδοί Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (SWEDHR) μελετώντας βίντεο που δημοσιοποίησαν τα «Λευκά Κράνη» στο YouTube παρατήρησαν, μεταξύ άλλων, πως σε αρκετές περιπτώσεις τα δήθεν συνεργεία «διάσωσης» στην πραγματικότητα σκότωναν τα θύματά τους είτε σκόπιμα, είτε από άγνοια. Πως επιχειρούσαν π.χ. να κάνουν ενέσεις αδρεναλίνης σε παιδιά δίχως ποτέ να πιέζουν το έμβολο της σύριγγας, ή έκαναν πως δίνουν πρώτες βοήθειες σε παιδιά που ήταν ήδη νεκρά ή ήταν ναρκωμένα. Σε άλλα βίντεο ακούγονταν στα αραβικά άτομα που δεν καταγράφονταν από την κάμερα να δίνουν οδηγίες «σκηνοθεσίας» των θυμάτων. Αλλα βίντεο των «Λευκών Κρανών» που φέρεται πως γυρίστηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ έφεραν ως διακριτικό έμβλημα τη μαύρη σημαία των τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα».


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...