Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Το Δημόσιο πρέπει να κάνει κατασχέσεις σε μικροφειλέτες λέει η συριζαία υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου


Σχόλιο Α.Α.: Γελάμε με την Νέα Δημοκρατία που καθιέρωσε τις κατασχέσεις και για μικρές οφειλές που σήμερα πουλά αντιπολίτευση....

Από capital:   

Την άποψη ότι το Δημόσιο πρέπει να κάνει κατασχέσεις για να διαφυλάξει τα δικαιώματά του διατύπωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή. Η ίδια ωστόσο σημείωσε ότι αν γίνονται κατασχέσεις για πολύ μικρά ποσά "να κάνουμε κάποια σύσταση προς την Ανεξάρτητη Επιτροπή Δημοσίων Εσόδων να το διορθώσουμε".

"Όποιος έχει οφειλές στο Δημόσιο μπορεί να πάει στην ΔΟΥ και να ρυθμίσει" τόνισε η υπουργός. "Κατάσχεση ακινήτων δεν σημαίνει πλειστηριασμό ακινήτων"

Η κυβέρνηση "καταβάλλει κάθε προσπάθεια για διευκόλυνση των οφειλετών" τόνισε κι έφερε ως παράδειγμα υπουργικές αποφάσεις για αναστολή μέτρων σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, αλλά και το νόμο για εξωδικαστικό συμβιβασμό. "Ο νόμος αυτός έχει ως στόχο να βοηθήσει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να συνεχίσουν την λειτουργία τους".

Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα η οποία και έκανε την επίκαιρη ερώτηση είπε ότι υπάρχουν πολλές "παγίδες" των πολιτών οι οποίοι χρωστούν στο Δημόσιο και οι κατασχέσεις, ακόμα και για ποσά των 500 ευρώ, πέφτουν βροχή. Η ίδια ζήτησε να υπάρξουν μέτρα που να προστατεύουν τους οφειλέτες από κατασχέσεις πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο μικρών ποσών,  να επανέλθει η δυνατότητα για τις 100 δόσεις και να γίνει πράξη ο ακατάσχετος λογαριασμός.

"Σήμερα κάποιος λαμβάνει ειδοποιητήριο κατασχέσεων ακόμα και για ληξιπρόθεσμο χρέος των 500 ευρώ και οι μέθοδοι προς τους οφειλέτες είναι ακόμα χειρότερες από αυτές που χρησιμοποιούν οι τράπεζες" τόνισε η κ. Παπακώστα.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...