Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Η ελπίδα των Συριζαίων, Σουλτς εκβιάζει την Ελλάδα για να εφαρμόσει σκληρά το μνημόνιο


Σχόλιο Α.Α.: Οι Συριζαίοι τον τελευταίο καιροί μας είχαν πρήξει τα @@@@@@ με την υποστήριξη στον νέο ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία, Μάρτιν Σουλτς που τάχα μου θα σταμάταγε τις πολιτικές λιτότητες. Μιλάμε για τον ίδιο που και πριν το εκβιασμό που αναφέρεται από κα΄τω το 2015 έβριζε την Ελλάδα που δεν υπέγραφε Μνημόνιο.

Από newsbomb:   

Δεξιότερα της Άνγκελα Μέρκελ ο υποψήφιος καγκελάριος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, απειλεί με Grexit – Ξέχασε τα ευρωομόλογα, επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική του Βερολίνου απέναντι στη χώρα μας δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ!

«Άδειασε» την Ελλάδα ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την Καγκελαρία της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς, ξεχνώντας τα όσα θετικά έλεγε για τη χώρα μας ενόσω κατείχε τη θέση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και αποδεικνύοντας ότι ο ίδιος μπορεί να γίνει πολύ πιο σκληρός σε σύγκριση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών (VAP) στο τηλεοπτικό κανάλι Deutsche Welle, ο κ. Σουλτς εμφάνισε, ούτε λίγο ούτε πολύ την Ελλάδα, ως το πρόθυμο εκτελεστικό όργανο των δανειστών λέγοντας: «Πρέπει να έχουμε ενδιαφέρον για βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας. Τα πλεονάσματα και τα τεράστια βήματα που έγιναν για αυτό δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο».

Και πρόσθεσε: «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης που προβλέπει το πρόγραμμα για την Ελλάδα με βασική προϋπόθεση όλοι οι συμβαλλόμενοι, δηλαδή οι πιστωτές και η Αθήνα να τηρήσουν τα συμπεφωνημένα. Το ζήτημα πώς θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και πώς θα γίνει βιώσιμη η ανάπτυξη της οικονομίας της εξαρτάται από τον βαθμό που θα υλοποιηθούν τα μεταρρυθμιστικά βήματα στην Ελλάδα».

Επί της ουσίας, ο κ. Σουλτς προβαίνει σε έναν απαράδεκτο εκβιασμό σε βάρος της Ελλάδας, λέγοντας πολύ απλά: «Ή κάνετε ό,τι σας λέμε ή αλλιώς Grexit!».

Ερωτηθείς από την Deutsche Welle για το ρόλο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε σχέση με την Ελλάδα, ο Μάρτιν Σούλτς οχυρώθηκε πίσω από την εξήγηση που έδωσε προηγουμένως, δηλαδή ότι και ο υπουργός Οικονομικών έδρασε στο πλαίσιο του κυβερνητικού συντονισμού και ως εκ τούτου δεσμεύεται από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Με μια διατύπωση που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αιχμή προς τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, ο κ. Σουλτς επέμεινε: «Δεν θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο στη σταθερότητα. Αλλά και στην ανάπτυξη – και μάλιστα με κίνητρα για την ανάπτυξη της οικονομίας. Σταθερότητα και ανάπτυξη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...