Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΡΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣυνολική ποινή 36 χρόνων στον αναρχικό αγωνιστή Μάριο Σεϊσίδη, με ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία. Παραθέτω τη δήλωση του συνηγόρου του, Κώστα Παπαδάκη:

"Η σημερινή καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για τον Μάριο Σεϊσίδη είναι άδικη, αυθαίρετη, απόλυτα αναντίστοιχη με το ανύπαρκτο αποδεικτικό υλικό και σε επίπεδο ποινών εξοντωτική, πέρα από κάθε όριο. Επιβλήθηκε συνολική ποινή 36 ετών κατά συγχώνευση για τέσσερα αδικήματα, συμμετοχή σε ληστεία και τρείς απόπειρες ανθρωποκτονιών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς ανασταλτική δύναμη στην έφεση που άσκησε.

Ακόμα και στον Γιάννη Δημητράκη, που είχε συλληφθεί στην ίδια ληστεία είχαν τελικά αποδοθεί λιγότερα αδικήματα και πολύ μικρότερη ποινή (12,5 χρόνια). Και όλα αυτά χωρίς κανένας μάρτυρας να τον αναγνωρίσει και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, εκτός από το DNA του, που «ταυτοποιήθηκε» σε σημεία της διαφυγής των δραστών και του οποίου η διαδικασία λήψης, επεξεργασίας και ταυτοποίησης έχει επανειλημμένα καταγγελθεί ως παράνομη.

Διερωτάται κανείς ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα εάν καταδικαζόταν και για τα άλλα εννέα κακουργήματα (έξι ληστείες κλπ) που είχαν αποδοθεί στους «ληστές με τα μαύρα», σενάριο που ακόμα και με τη σημερινή απόφαση κατέρρευσε οριστικά.

Το μήνυμα ταύτισης των κατασταλτικών μηχανισμών, αστυνομικών και δικαστικών, στην ανάγκη αποκατάστασης του γοήτρου τους, που πληγώθηκε επανειλημμένα από τις προηγούμενες αθωώσεις, και εκδικητικότητας απέναντι σε μία αγέρωχη στάση του κατηγορουμένου - και του «άκρου» στο οποίο ανήκει, που οι μηχανισμοί νοιώθουν ως μόνο αντίπαλο - είναι σαφές και διαλύει κάθε αντίθετη αυταπάτη ως προς το ποιος είναι το κράτος και ποιος είναι ο στόχος του".


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...