Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Video- Ν.Χουντής προς Ντάισελμπλουμ:"Εκτελείτε συμβόλαια οικονομικού θανάτου"


Στο πρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, που παρεβρέθηκε στη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιτέθηκε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, κατηγορώντας τον ότι έχει επιβάλει οικονομικό στραγγαλισμό και εξαθλίωση στην Ελλάδα.


«Κύριε Ντάισελμπλουμ, το 2013, τότε που το Eurogroup με την προεδρία σας είχε αποφασίσει το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων, σπέρνοντας αβεβαιότητα για την ασφάλεια των καταθέσεων σε όλη την Ευρώπη, σας είχα ρωτήσει: "Εκεί στο Eurogroup είστε ανίκανοι ή εξυπηρετείτε άλλους σκοπούς;"» ρώτησε αναφερόμενος σε παλαιότερη τοποθέτησή του.

«Τώρα, βλέποντας και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η απάντηση είναι: εκτελείτε συμβόλαια οικονομικού θανάτου» συμπλήρωσε ο Ν. Χουντής.

«Μαζί με τις πρόθυμες μνημονιακές ελληνικές κυβερνήσεις, έχετε επιβάλλει οικονομικό στραγγαλισμό και εξαθλίωση στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, διαμορφώνετε εργασιακό μεσαίωνα με υψηλή ανεργία, οι ελπίδες της ελληνικής νέας γενιάς έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη. Στο όνομα του χρέους και της ανασυγκρότησης έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο των δανειστών, με συνέπεια να λεηλατούν την Δημόσια περιουσία» συνέχισε το μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς.

«Όμως κύριε Ντάισελμπλουμ, κύριε Μοσκοβισί, τώρα ξέρουμε» συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής, για να στρέψει τα πυρά του στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της Ένωσης.

«Η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, η δίκαιη ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, είναι έξω από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των Μνημονίων και του Eurogroup, έξω από την εφιαλτική ευρωζώνη και σε ρήξη με την νεοφιλελεύθερη αντιδημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...