Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Υπό επιτροπεία η Ελλάδα μέχρι το 2050 για να ελαφρύνουν το χρέος!!


Σχόλιο Βασίλη Πολυχρόνη           

Κερδάμε αδέρφια!

Βγαίνουμε - το άλλο με τον Τοτό είναι πιο καλό - από τα μνημόνια...μπαίνοντας σε επιτροπεία μέχρι το 2050!Θα μας βάζουμε να "πιάνουμε οικονομικούς στόχους" ανά δεκαετία για να επιμηκύνουν την αποπληρωμή των τόκων.Ούτε κουβέντα για "κούρεμα" χρέους,αλλά ούτε καν διαγραφή τόκων δεν κάνουν!Απλώς,μεταφέρουν το ασήκωτο χρέος στις επόμενες γενιές κάνοντας το πιο ασήκωτο!
Υ.Γ. Ξεσκίζουν την κοινωνία,ξεπουλάνε την Ελλάδα για να πάρουν...επιμήκυνση πληρωμής τόκων ανά δεκαετία και υπό την προϋπόθεση...να είμαστε "καλά παιδιά"!
Ή τους σταματάμε ή μας διαλύουν!

#ξεφτίλες

Η είδηση:               

Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι η δυνατότητα επιμήκυνσης της αποπληρωμής τόκων μέχρι το 2050 με την καθιέρωση ετήσιου πλαφόν. Το σχέδιο, όμως, θα εκτυλιχθεί σε τρεις δεκαετείς φάσεις στις οποίες η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους για να περάσει στην επόμενη φάση.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και μεταφέρουν τα ΝΕΑ, οι παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν αρχικά μέχρι το 2030, μετά μέχρι το 2040 και να κλείσουν μέχρι το 2050 προσθέτοντας ότι «η επιμήκυνση θα λαμβάνει χώρα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα επιτυγχάνει τους οικονομικούς στόχους».

Ωστόσο στο ίδιο έγγραφο αποτυπώνονται οι ενστάσεις του ΔΝΤ για το θέμα, καθώς το Ταμείο υποστηρίζει ότι  απαιτούνται σημαντικές ελαφρύνσεις χωρίς προϋποθέσεις, διότι διαφορετικά τα μέτρα δεν θα είναι πειστικά για τις χρηματαγορές. Και ως γνωστόν, τονίζει η οικονομική εφημερίδα, «το Ταμείο έχει βαρύνουσα διαπραγματευτική θέση, μιας και το Βερολίνο επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα».

Η γερμανική εφημερίδα, πάντως, τονίζει ότι ένα σχέδιο όπως αυτό που περιγράφεται στο έγγραφο του ESM θα μπορούσε ενδεχομένως να εγκριθεί από τη Γερμανία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...