Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Συγκέντρωση τιμής στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη από τη ΛΑΕ το Σάββατο 27 Μαΐου


Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 κλείνουν 54 χρόνια από την ημέρα που ο αγωνιστής της ειρήνης και της δημοκρατίας, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική όπου νοσηλευόταν για 5 μέρες, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από το παρακράτος της δεξιάς, στις 22 Μαΐου 1963, στη Θεσσαλονίκη, μετά την ομιλία του σε εκδήλωση της Επιτροπής Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γεννήθηκε στις 3 Απρίλη του 1912. Ήταν αγωνιστής της Αντίστασης, αργότερα βουλευτής της ΕΔΑ, υφηγητής της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παλιός βαλκανιονίκης. Υπήρξε ειρηνιστής, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Βαλκανική Συνεννόηση, ενώ μετά από δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (EEΔYE).

Στις 21 Απριλίου 1963 το Eλληνικό Κίνημα Ειρήνης οργάνωσε την πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή φρόντισε να την απαγορεύσει.

Το κράτος που απαγόρευσε την πρώτη πορεία Ειρήνης στις 21 Απρίλη 1963, ένα μήνα σχεδόν μετά μαζί με το παρακράτος, δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη και 4 χρόνια αργότερα (ανήμερα της επετείου της πρώτης πορείας Ειρήνης στη χώρα μας) επιβλήθηκε η αμερικανοκίνητη χούντα.

Σήμερα, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο των αμερικανο-νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών στη Μέση Ανατολή. Επεκτείνει και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας για να διευκολύνει τις αμερικανο-νατοϊκές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Συνεπώς ο αγώνας του Γρηγόρη Λαμπράκη για την ειρήνη αποκτά στις μέρες μας εξαιρετική επικαιρότητα.

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, οργανώνει στην επέτειο του θανάτου του, το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στις 10.30 το πρωί, συγκέντρωση τιμής στη μνήμη του, στο Άγαλμα του Λαμπράκη μπροστά στο Σταθμό του ΜΕΤΡΟ, Ηλιούπολης-Γρηγόρης Λαμπράκης (Γραμμή 2: Ανθούπολη-Ελληνικό)

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές του Γρηγόρη Λαμπράκη, κάθε δημοκρατικό πολίτη, που θέλει να τιμήσει τη μνήμη του αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, που δεν θέλει να παραδοθεί η χώρα μας στους αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς, να δώσουν το «παρών» σε αυτή τη εκδήλωση τιμής και διαμαρτυρίας.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...