Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Η Γερμανία αποκλείει κάθε ρύθμιση του χρέους. Μας μένει το 4ο μνημόνιο Τσίπρα!


Ο Σόιμπλε «έκοψε τη φόρα» του ΔΝΤ και της Αθήνας, που εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία για συνολική λύση για την Ελλάδα και στο θέμα του χρέους.

H Γερμανία δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM.

«Δεν υπάρχουν τέτοια ή άλλα σχέδια για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην Bild εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της Real.gr στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος.

Ακούστε τι μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος στον realfm 97.8, κάνοντας κλικ εδώ

Λαγκάρντ: Βλέπει φως για λύση με το χρέος

Να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες, μετά την συγκρατημένη αισιοδοξία που εξέφρασε για πρώτη φορά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για λύση στο ελληνικό χρέος, λίγες ώρες πριν το Eurogroup της Δευτέρας, στην ατζέντα του οποίου θα είναι και το ελληνικό θέμα. Μάλιστα ενημέρωσε σχετικά στελέχη του ΔΝΤ. 

Λαγκάρντ: Βλέπει φως για λύση με το χρέος - Ο Σόιμπλε «δείχνει» το ΔΝΤ για συμφωνία

Η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να νιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com, η οποία ανέφερε ότι η κ. Λαγκάρντ βρήκε συναίνεση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τα μέλη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία για να μπορέσει το Ταμείο να συμμετάσχει στο Ελληνικό Πρόγραμμα. 

Μόλις χθες το Βερολίνο «έδειχνε» και πάλι το ΔΝΤ για συμφωνία στο θέμα της Ελλάδας.

real.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...