Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

4ο Μνημόνιο: Η κυβέρνηση συμφώνησε με “θεσμούς” για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέχρι το καλοκαίρι


Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να πραγματοποιηθούν άρον-άρον οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων προκειμένου να αντιμετωπισθεί και να παρακαμφθεί το ενοχλητικό και επικίνδυνο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία και να προχωρήσει ακώλυτα το πλιάτσικο της λαϊκής ακίνητης περιουσίας από τις τράπεζες. Σύμφωνα με το σχέδιο του συμπληρωματικού μνημονίου, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς, η ειδική πλατφόρμα θα πρέπει να είναι έτοιμη έως το τέλος Μαΐου. Για την πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής δεσμεύεται υποτίθεται, ως μή όφειλε και χωρίς να γνωρίζουμε το πώς και το δια ταύτα και η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων που θα αναλάβει και την ευθύνη της πλατφόρμας. Το σχέδιο του μνημονίου περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Eως το τέλος Μαΐου θα πρέπει να είναι έτοιμη η πλατφόρμα που θα επιτρέπει τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, προκειμένου να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι.
Χθες Τετάρτη, δεύτερη εβδομάδα που επετράπη η διενέργεια πλειστηριασμών για απαιτήσεις άνω των 400.000 ευρώ, οι πλειστηριασμοί που είχαν αναγγελθεί και πραγματοποιήθηκαν ήταν λίγοι και έγιναν κυρίως στην περιφέρεια, καθώς στην Αθήνα επαναλήφθηκαν αντιδράσεις που ακύρωναν την διαδικασία. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων επιμένει, δυστυχώς και κάκιστα στην απόφασή της «να επανέλθουμε στην κανονικότητα» (!) με σταδιακή μείωση του ορίου των 400.000 ευρώ, μέχρις ότου η κατάσταση ομαλοποιηθεί πλήρως.
Το σχέδιο του μνημονίου περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, που στόχο έχει την επανεκκίνησή τους, έπειτα από εξάμηνο πάγωμα.

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι αμφιβόλου νομιμότητας, ενώ μπορεί να καταστεί εντελώς διάτρητη για στημένους αδιαφανείς πλειστηριασμούς, χωρίς έλεγχο.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...