Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!


Του Βασίλη Πολυχρόνη          

Ευτυχώς ρε #ξεφτίλες που κερδίσαμε - λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα - τα εργασιακά:
Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής,την οποία τα κυβερνητικά προβατάκια ψήφισαν...αμάσητη,χάνεται ακόμα και το τεκμήριο ακυρότητας των ομαδικών απολύσεων και,ενώ πριν έπρεπε ο εργοδότης να αποδείξει την ανάγκη να προχωρήσει σε αυτές,τώρα θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αποδείξουν ότι οι απολύσεις είναι καταχρηστικές!

Η τροπολογία στην αρχική της μορφή έλεγε:"Η μη προσφυγή του εργοδότη στο Α.Σ.Ε. συνεπάγεται την ακυρότητα των απολύσεων, ενώ η αρνητική αιτιολογημένη απόφαση του Α.Σ.Ε., λόγω της μη πλήρωσης των σχετικών προϋποθέσεων, συνιστά τεκμήριο ακυρότητας των απολύσεων σε περίπτωση προσφυγής των απολυομένων στα πολιτικά δικαστήρια".Μετά την νυχτερινή παρέμβαση της ωραιοτάτης και νεαροτάτης υπουργού,η διάταξη τροποποιήθηκε στο:"σε περίπτωση προσφυγής κατά του κύρους των απολύσεων, μπορεί να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο"!Από το "αποτελεί κριτήριο ακυρότητας" πέρασαν στο..."μπορεί να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο" και μόνον εφόσον προσφύγουν οι εργαζόμενοι!

Πείτε πως "σώσατε" τις ομαδικές απολύσεις ρε #ξεφτίλες να δω πως ξαναξεκουμπώνεται η "αριστερή" σας ρόμπα!Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...