Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Έγινε και αυτό το θέλημα των δανειστών. Οριστική απαλλαγή Γεωργίου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤΚοιτάξτε να δείτε κάτι...συμπτώσεις:
Στις 22 Μαΐου (όπως μάθαμε χθες από τα πρακτικά του Eurogroup) και κατά τη διάρκεια του Eurogroup,ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ.Ντράγκι ζήτησε από τον...μαρξιστή Ευκλείδη να ξεκαθαρίσει (να λήξει,όπως είπε χαρακτηριστικά) το θέμα με την ΕΛΣΤΑΤ και τον πρώην επικεφαλής της Ανδ.Γεωργίου ώστε να μη χρεώνεται με πρόστιμα και αποζημιώσεις το Δημόσιο λόγω της δίωξης εναντίον του Έλληνα πρώην αξιωματούχου (με δυο λόγια,ζήτησε την αθώωση του).

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 3 ημέρες και...η ελληνική Δικαιοσύνη (μη γελάτε,έτσι τη λένε) απάλλαξε οριστικά με τελεσίδικο βούλευμα τον Ανδρ.Γεωργίου!Σαν να...άκουσαν την προτροπή του Ντράγκι οι...λειτουργοί της (μη γελάτε λέω) Δικαιοσύνης.Φυσικά,το ότι ο Ντράγκι το ζήτησε από τον...μαρξιστή Ευκλείδη και την απόφαση την έβγαλαν οι δικαστές δεν αποδεικνύει τίποτα απολύτως.Μια...απλή σύμπτωση είναι!

Υ.Γ. Οι oikositistas που πανηγύριζαν για την παραπομπή του Γεωργίου στη Δικαιοσύνη...στα λαγούμια!Ξέρουν αυτοί!

#ξεφτίλες

Η είδηση:   

του Παναγιώτη Στάθη

Στην οριστική απαλλαγή του πρώην επικεφαλής, Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Κωνσταντίνος Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη) προχώρησε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών σχετικά με την κατηγορία της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, προκειμένου η χώρα να μπει στα μνημόνια.

Το δικαστικό Συμβούλιο παρά την αντίθετη εισήγηση της εισηγήτριας Χριστίνας Ρωμέση  που ψήφισε υπέρ της παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου, αποφάσισε τη μη παραπομπή του. Την πλειοψηφία απαρτίζουν οι δικαστές  Κων/νος Σταμαδιάνος και Κωσταντία Αγγελάκη , ενώ μειοψήφησε η εφέτης κα Ρωμέση.

Δεύτερη φορά

Είναι η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που απαλλάσσει τον κ. Γεωργίου για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Συγκεκριμένα το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄ αριθμόν 969/2017 βούλευμα του αποφάνθηκε - κατά πλειοψηφία - να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.

Η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κούτρα ο οποίο είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄  αριθμ. 1331/2016)  με την οποία αναιρέθηκε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...