Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Ντροπή σας Συριζαίοι. Η Ελλάδα καταψήφισε ψήφισμα που επέκρινε το Ισραήλ για τις αθλιότητες του σε Γάζα, και Ιεροσόλυμα


Ψήφισμα με το οποίο επικρίνει τις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας υιοθέτησε η Εκτελεστική Επιτροπή της UNESCO, με 22 ψήφους υπερ. Καταψήφισε η Ελλάδα, μαζί με άλλες 9 χώρες

Η απόφαση, η οποία χαρακτηρίζει την Ιερουσαλήμ «κατεχόμενη» και την κυριαρχία του Ισραήλ στην πόλη «κενή και άκυρη», υποστηρίχθηκε από 22 χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Unesco. Εκτός της Ελλάδας οι ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Λιθουανία, Παραγουάη, Τόγκο και Ουκρανία τάχθηκαν κατά του ψηφίσματος. Οι υπόλοιπες 23 χώρες της Εκτελεστικής Επιτροπής απείχαν.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Μάλικι χαιρέτισε την απόφαση της Unesco , επισημαίνοντας ότι ο κόσμος επέλεξε «να στηρίξει το σωστό μπροστά στην αδικία (του Ισραήλ), την κατοχή και τις παράνομες πολιτικές του». «Θα υπερασπιστούμε την κληρονομιά και τον πολιτισμό μας, το παρελθόν και το μέλλον μας», τόνισε ο Μάλικι.

To ψήφισμα της UNESCO ζητεί από το Ισραήλ, ως «κατεχόμενη δύναμη», να σταματήσει «τις συνεχιζόμενες εκσκαφές, τη δημιουργία σηράγγων, τα έργα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ», την οποία οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν ως πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους.

Το κείμενο «υπενθυμίζει όλα τα μέτρα που έχει λάβει το Ισραήλ, μια δύναμη κατοχής, που έχουν αλλοιώσει ή έχουν στόχο να αλλοιώσουν το καθεστώς της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ», κυρίως τον νόμο για την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε την πρωτοβουλία της Unesco, χαρακτηρίζοντάς την «παράλογη», ωστόσο εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ο αριθμός των χωρών που υποστηρίζουν τέτοιες αποφάσεις μειώνεται

«Ο αριθμός των χωρών που υποστήριξαν αυτή την παράλογη απόφαση δεν σταματά να μειώνεται. Πριν έναν χρόνο, 32 χώρες την είχαν στηρίξει, πριν έξι μήνες ο αριθμός τους μειώθηκες στις 26 και αυτή τη φορά δεν είναι περισσότερες από 22», τόνισε ο Νετανιάχου.

«Δεν υπάρχει άλλος λαός για τον οποίο η Ιερουσαλήμ να είναι τόσο ιερή και σημαντική, όσο ο εβραϊκός», υπογράμμισε, κατηγορώντας την Unesco ότι «αρνείται αυτή την απλή αλήθεια».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...