Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Παρουσίαση "Σκόρπια και Άταχτα" στην Αθήνα


Μετά τους πολύ επιτυχημένους Διάττοντες του ιδίου που κυκλοφόρησαν πέρυσι, οι «μικρές εκδόσεις» σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφορούν σε λίγες ημέρες τα Σκόρπια και Άταχτα του Δημήτρη Μπούκουρα και σας προσκαλούμε στις δύο παρουσιάσεις που θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 7 μ.μ. Στο café Έντεχνον, Ι. Δέλιου 4, Θεσσαλονίκη (στην Πλατεία Συντριβανιού).
Την παρουσίαση θα κάνουν ο Ναύαρχος και Συγγραφέας Κωστής Γκορτζής και η Θεατρολόγος Μυρτώ Αδαλή. Μαζί τους, βέβαια, ο συγγραφέας και ο εκδότης. Στην παρουσίαση της Θεσσαλονίκης θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και για τους «Διάττοντες» του Δημήτρη Μπούκουρα.

Η δεύτερη την Τετάρτη, 3 Μαΐου, 8 μ.μ., στις 1002 νύχτες, Καραϊσκάκη 10, Αθήνα - Ψυρρή.
Στην παρουσίαση η Διώνη Δημητριάδου, φιλόλογος - συγγραφέας - επιμελήτρια, και η Γιούλη Ζήκου, ηθοποιός.

«Σκόρπια και άτακτα. Όσο τα τακτοποιείς, τόσο αυτά ατίθασα ξεφεύγουν, όσο πας να τα μαζέψεις, τόσο αυτά σκορπίζουν. 29 διηγήματα, 29 εικόνες ανθρώπων με το αποτύπωμα πάνω τους μιας κοινωνικής αδικίας, μιας αστοχίας δικής τους ή μιας άτυχης στιγμής. Άλλοι με τη διάθεση να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, άλλοι απλώς παραιτημένοι από τον αγώνα της ζωής. Μια πινακοθήκη ανθρώπων που πολύ θα ήθελαν να ήταν αλλιώς τα γυρίσματα της μοίρας. Αλλά δεν τους ρώτησε κανείς. Εδώ θα τους δούμε σε διπλανές σελίδες να συντροφεύουν τις τύχες τους. Και είναι η τέχνη της γραφής που τους κάνει απολύτως συμπαθείς, άλλους με την αφέλειά τους, άλλους με την τραγικότητά τους, την τοποθέτησή τους στο περιθώριο μιας ζωής που τους αρνείται το αυτονόητο δικαίωμα της πληρότητας. Γιατί το κοινό σημείο συνάντησης όλων αυτών των ανθρώπινων τύπων είναι μια έλλειψη, ίσως ελάχιστη αλλά καθοριστική. Αυτή η έλλειψη αποτελεί και τον πυρήνα της κάθε ιστορίας και ξετυλίγει το νήμα της συναρπαστικής αφήγησης.»

Ο Δημήτρης Μπούκουρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Η ζωή του σημαδεύτηκε από τον άδικο θάνατο της μητέρας του στα Δεκεμβριανά. Τέλειωσε το Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, φοίτησε στη δημοσιογραφική σχολή του Σπύρου Μελά. Εργάστηκε για δύο χρόνια στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» από το 1964 μέχρι το 1967, όταν η Χούντα σταμάτησε άδοξα τη δημοσιογραφική του καριέρα. Ύστερα από πολλές επαγγελματικές περιπέτειες ασχολήθηκε με το εμπόριο. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Μολφέτα. Έχει γράψει ποιήματα, διηγήματα, παιδικές ιστορίες, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, μελέτες. Κυκλοφορεί ήδη το αυτοβιογραφικό αφήγημα Διάττοντες από τις «μικρές εκδόσεις» (Απρίλιος 2016). Η παρούσα συλλογή διηγημάτων είναι το δεύτερο εκδιδόμενο έργο του.
 

Λεωφόρος Κηφισίας 188, Κηφισιά 14562, Αττική, Ελλάδα
τηλ: +302108084752, +306936903803
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...