Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Θέμα μη επαναφοράς των ΣΣ Εργασίας έθεσε το ΔΝΤ, «έντιμο συμβιβασμό» ζήτησε ο Ευκ. Τσακαλώτος


Θέμα εργασιακών και ειδικότερα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έθεσε στο πρόσφατο Eurogroup το ΔΝΤ, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένο και για τις μειώσεις στις συντάξεις.

Ο εκπρόσωπος του του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν δήλωσε ενώπιον των υπουργών Οικονομικών ότι το Ταμείο δεν έχει συμφωνήσει στην επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου το Σεπτέμβρη του 2018.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύει το «Euro2day.gr» ο Πολ Τόμσεν ευθέως αναφέρει πως ο νόμος που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις «περιλαμβάνει συγκεκριμένη ημερομηνία αναστροφής, η οποία δεν συμφωνήθηκε μαζί μας».

Επιπλέον για τις μειώσει στις συντάξεις ο Πολ Τόμσεν δήλωσε πως λόγω των ανησυχιών που έφρασε το Ελεγκτικό Συνέδριο, «επιδιώκουμε νομική άποψη για να διασφαλίσουμε την ευρωστία αυτής της μεταρρύθμισης και τη δέσμευση για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε περίπτωση ανατροπής».

Πρόθυμος για «έντιμο συμβιβασμό» για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εμφανίστηκε στην συνεδρίαση του Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η ημερομηνίες μπορούν να αλλάξουν και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται απλά για ορισμένα μικρά ζητήματα σύνταξης του κειμένου.

Σε ότι αφορά το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε τον λόγο μετά την πολύωρη διακοπή για διαπραγμάτευσης και ανέφερε ότι συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό πολλές φορές, πρόσθεσε ότι εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν, αλλά εξέφρασε την απογοήτευσή του διότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει όλοι οι Θεσμοί να εκτιμούν ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εάν υπέγραφα αυτό τώρα, θα δημιουργούσα τεράστια πολιτική κρίση στην Ελλάδα και εάν γίνει αυτό, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να σκεφτώ».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...