Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Διπλή γκάφα με την τροπολογία του ΣΕΚΑΠ. Και δεν καλύπτει τον Σαββίδη και ο βουλευτής που την κατέβασε δεν είχε ιδέα!


«Δεν έχω καμία σχέση με φωτογραφική τροπολογία και με κανέναν κύριο επιχειρηματία, με οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο. Είναι μια τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης μιλώντας στον Αθήνα 984. 

Την ίδια ώρα για κυβερνητική γκάφα κάνουν λόγο κορυφαίοι νομικοί, καθώς δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ.

Όπως δήλωσε ο νομικός και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, η τροπολογία όπως ψηφίστηκε θέτει εκτός των διατάξεων της την ΣΕΚΑΠ. Ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στο νομό για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χωρίς να προβλέπει διαφορετική έναρξη ισχύος από αυτή του συνολικού νόμου.

Η τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ βρίσκεται και στο μικροσκόπιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ενδέχεται να συνιστά κρατική ενίσχυση κατά παρέκκλιση των κοινοτικών κανόνων περί ανταγωνισμού.
Τσίπρας: Η τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ κατατέθηκε από βουλευτή...


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την χαριστική τροπολογία υπέρ της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρηματολογήσει ότι με τη ρύθμιση «δίνεται η δυνατότητα σε μία υγιή επιχείρηση να μπορεί να λειτουργεί και να έχει τους εργαζομένους. Και αυτό εσείς το ονομάζετε "φωτογραφική διάταξη"!».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει ότι η τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή Δημήτρη Δημητριάδη,κάτι που πλέον διέψευσε ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

«Η αγωνία του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η τροπολογία αυτή κατατέθηκε από Βουλευτή και όχι από Υπουργό. Και δεν ξέρω αν το πρόβλημά του είναι ότι ο Βουλευτής είναι από την Κοζάνη. Μάλλον, όμως, το πρόβλημά του είναι η υποτίμηση του ρόλου του Βουλευτή και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, πιστεύοντας ότι οι Βουλευτές δεν έχουν ρόλο σε αυτό το Κοινοβούλιο και δεν πρέπει να καταθέτουν τροπολογίες» είχε δηλώσει στις 28 Απριλίου από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας...

protothema.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...