Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Μήνυμα Μαξίμου σε Κονιόρδου για το Ελληνικό..Μην χαλάς το ξεπούλημα


Ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ του Ελληνικού, και δη και με ενδοκυβερνητικές προεκτάσεις, προκάλεσε η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου να ζητηθεί επανεξέταση του διατηρητέου χαρακτήρα τριών κτιρίων του παλιού αεροδρομίου - μια απόφαση  που ανακλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες εν μέσω αντιδράσεων αλλά και συστάσεων από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η υπουργός Πολιτισμού, με μια κίνηση που εκτιμήθηκε ότι μπορούσε να προκαλέσει νέες καθυστερήσεις στην επένδυση  στο Ελληνικό, είχε αποφασίσει αρχικά να αναπέμψει απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων με την οποία κρίνονταν μη διατηρητέα τρία κτίρια του Ελληνικού.

Το θέμα δημοσιοποίησε η «Καθημερινή», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις από την Λυδία Κονιόρδου σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο και λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι ανακαλεί την απόφαση αναπομπής.

Είναι ενδεικτικό, δε, ότι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, υπήρξε και μήνυμα από το Μαξίμου για το Ελληνικό, με κυβερνητικές πηγές να επισημαίνουν ότι «ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα μπει ο ίδιος επικεφαλής ώστε όλα τα μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ να προχωρήσουν απρόσκοπτα».

Κατόπιν αυτών, με ανακοίνωση του το υπουργείο Πολιτισμού ανακάλεσε την αναπομπή. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ανάκληση έγινε «ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του σχετικού φακέλου κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία δεν συνεκτιμήθηκαν στην αρχική εξέταση, ώστε να αιτιολογείται η αναπομπή του θέματος».

Στο χρονικό της υπόθεσης, το ΚΣΝ είχε αποφασίσει τον περασμένο Οκτώβριο να κηρύξει ως μνημείο μόνο το κτίριο του αγγλικού υποστέγου «Παγόδα» στο Ελληνικό.  Αντιθέτως, απέρριψε το αίτημα να κηρυχθούν επίσης διατηρητέα τα κτίρια του Δυτικού αεροσταθμού, των εγκαταστάσεων του Κολεγίου Θηλέων και του παλαιού Πύργου Ελέγχου.

Η σχετική υπουργική απόφαση εκδόθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2016, όμως η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού κατεθεσε αίτηση θεραπείας στις 5 Ιανουαρίου του 2017 και ένα μήνα μετά αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κατόπιν αυτού η υπουργός Πολιτισμού πήρε την απόφαση να αναπέμψει το θέμα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει εκ νέου το ΚΣΝΜ.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...