Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Bloomberg: Το ΔΝΤ απέρριψε πρόταση για επέκταση των ωριμάνσεων κατά 15 έτη


Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απέρριψε πρόταση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων κατά 15 έτη, θεωρώντας «μη επαρκή» τη συγκεκριμένη πρόταση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Ταμείο απέρριψε τη συμβιβαστική πρόταση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης που προέβλεπε την επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων κατά 15 έτη, καθώς τη θεώρησαν μη επαρκή και εκτίμησαν πως δεν λύνει τα «κολλήματα» που υπάρχουν από πλευράς του.

Το πρακτορείο επικαλείται πηγές που έχουν συνολική εικόνα για τα όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας και αναφέρουν πως το Ταμείο ξεκαθάρισε πως θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα με τους όρους που έχει θέσει και δεν πρόκειται να υποχωρήσει σχετικά με τις θέσεις του για το ελληνικό χρέος. «Το ΔΝΤ έκρινε πως οι προτάσεις των Ευρωπαίων δεν είναι αρκετές ώστε να συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος βοήθειας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ θεωρεί κομβικής σημασίας την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε να μπορεί να υπάρξει και ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ώστε η Ελλάδα να «δοκιμαστεί» στις διεθνείς αγορές.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...