Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Δούλεμα και για το χρέος. Εκπρόσωπος ESM στη FAZ: Μετά το τέλος του προγράμματος τα μέτρα για το χρέος


Μετά το τέλος του προγράμματος, τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους επεσήμανε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αποκλείοντας κατηγορηματικά «κούρεμα».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί την απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Βόλφγκανγκ Πρόισλ στο χθεσινό δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ελλάδα πιο κοντά σε νέα δάνεια».

Το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας της Φρανκφούρτης σχετικά με την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ της ελληνικών κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της αναφερόταν σε ανακοίνωση του ESM κατά την οποία η επιτευχθείσα συμφωνία «ανοίγει το δρόμο για «σχετικές ελαφρύνσεις».

Προηγουμένως το σχετικό άρθρο της FAZ αναφερόταν στο διαφιλονικούμενο ζήτημα πιθανών ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους που εξακολουθεί να διχάζει το ΔΝΤ και τις χώρες της ευρωζώνης

O B. Πρόισλ στο σημείο αυτό διαψεύδει το δημοσίευμα της FAZ σημειώνοντας:


«Κάτι τέτοιο είναι λάθος. Πολύ περισσότερο, αυτό που λέγεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕSM από κοινού με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι το εξής:

Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων με πρόσθετες συζητήσεις για την κατάστρωση μιας αξιόπιστης στρατηγικής προκειμένου τα χρέη της Ελλάδας να καταστούν βιώσιμα».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ESM αναφέρει:

«Το εάν και σε ποιο βαθμό όλο αυτό οδηγήσει στο τέλος σε ελαφρύνσεις, δεν είναι κάτι που βλεπουμε στον ορίζοντα. Στις 25 Μαΐου αναμένεται να πάρουν θέση οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης. Συνεπώς μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μπορούν να συνομολογηθούν μόνο όταν η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το συμφωνηθέν με τον EMΣ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το 2018 και μόνο εάν τότε σχετικές ελαφρύνσεις κριθούν αναγκαίες.

Από αυτές αποκλείονται κατά βάση οι ονομαστικές ελαφρύνσεις (κούρεμα χρέους)».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...