Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Melenchon: Το πρόγραμμα του Macron είναι πόλεμος εναντίον των κοινωνικών κατακτήσεων και η οικολογική ανευθυνότητα


“Το πρόγραμμα του νέου μονάρχη προέδρου είναι γνωστό. Είναι ο πόλεμος εναντίον των κοινωνικών κεκτημένων της χώρας και η οικολογική ανευθυνότητα. Είμαστε καταδικασμένοι. Οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να αποδείξουν ότι μετά από μια ψήφο άρνησης και φόβου, ήρθε η ώρα για μια θετική επιλογή, την επιλογή ενός κοινού μέλλοντος. Καλώ τα 7 εκατομμύρια άτομα που με εμπιστεύτηκαν εμένα και το πρόγραμμά μου να κινητοποιηθούν και να μένουν ενωμένοι, είτε ψήφισαν είτε όχι για τον κ. Μακρόν.
Κινητοποιηθείτε, αν αναγνωρίζετε τον οικολογικό και κοινωνικό ανθρωπισμό της εποχής μας, του οποίου φιλοδοξώ να είμαι εκπρόσωπος”.

«Μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι εφικτή», δήλωσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, καλώντας «όλους εκείνους που θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το παρελθόν να ενωθούν» με την Ανυπόταχτη Γαλλία για τις βουλευτικές εκλογές.
«Οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να δείξουν πως έπειτα από μια ψήφο άρνησης και φόβου, είναι καιρός να κάνουμε μια θετική επιλογή», ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Ο Μελανσόν κάλεσε «όλους εκείνους που θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το παρελθόν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές την Ανυπότακτη Γαλλία» τον Ιούνιο, εκτιμώντας πως η Γαλλία «δεν είναι καταδικασμένη [να ανήκει] ούτε στους πλούσιους ούτε στους μνησίκακους», στην πρώτη ομιλία του μετά τη νίκη του υποψήφιου του En Marche! απέναντι στη Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές.
Η υποψήφια του FN «ήρθε τρίτη στον δεύτερο γύρο, μετά τον κ. Μακρόν και την αποχή και τα λευκά» ψηφοδέλτια, είπε.
«Απόψε τελειώνει η πιο θλιβερή προεδρία στη διάρκεια της Πέμπτης Δημοκρατίας που έχει καταστρέψει πρακτικά οποιαδήποτε εμπιστοσύνη την περιέβαλε (…) αλλά για μία ακόμη φορά, παρ’ όλ’ αυτά, με την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια, όπως και με τις ψήφους στο όνομα του Μανουέλ Μακρόν, η χώρα μας απέρριψε μαζικά την άκρα δεξιά επειδή είναι ξένη προς τη δημοκρατική ταυτότητα της Γαλλίας», είπε ακόμη ο Μελανσόν.
iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...