Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Κάλεσμα της ΛΑ.Ε. σε αντιφασιστική πορεία στον Ασπρόπυργο το Σάββατο 17/6

Εδώ και πολύ καιρό, οι μετανάστες εργάτες γης της περιοχής Γκορυτσά του Ασπροπύργου γίνονται συστηματικά στόχος φασιστικών συμμοριών, που δεν διστάζουν να πραγματοποιούν σε βάρος τους εγκληματικές επιθέσεις στα χωράφια, σε τοπικά λεωφορεία, ακόμη και τις νύχτες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Οι επιθέσεις γίνονται από οργανωμένες συμμορίες φασιστών με καλυμμένα τα πρόσωπα, με την ανοχή και την συγκάλυψη του αστυνομικού τμήματος και του δήμου Ασπροπύργου.

Αποκορύφωμα, μάλιστα, της προκλητικής στάσης της αστυνομίας ήταν το χτύπημα αντιφασιστικής διαδήλωσης που διοργανώθηκε στις 13/5, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες εργάτες. Η διαδήλωση δέχθηκε επίθεση από την φασιστική συμμορία, αλλά και από τα ΜΑΤ.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί στην αντιφασιστική πορεία που διοργανώνεται από αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές συλλογικότητες και την πακιστανική κοινότητα Ελλάδας το Σάββατο 17/6 στην Πλατεία Δημαρχείου του Ασπροπύργου, στις 7 μ.μ., για να «σπάσει» το κλίμα της τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στην περιοχή.

Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την νέα εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού» στον Ασπρόπυργο, στα πρότυπα της συνεργασίας αστυνομίας και φασιστών στον Άγιο Παντελεήμονα.

Για εμάς, ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών είναι μονόδρομος!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...