Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Πολάκη κρύψου! Απλήρωτοι μέχρι και πέντε μήνες 3.150 συμβασιούχοι δημόσιων νοσοκομείωνΑπλήρωτοι παραμένουν εδώ και τέσσερις με πέντες μήνες, 3.150 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν από τις αρχές του έτους μέσω του ΟΑΕΔ, με δωκάμηνες συμβάσεις, προκειμένου να κάλυψουν  καλύψουν πάγιες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Το πρόγραμμα αυτό, που εκπονήθηκε από το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και υλοποίηθηκε από τον ΟΑΕΔ, αναμενόταν να να καλύψει σημαντικά κενά στις δομές υγείας, αλλά να προσφέρει και εισόδημα σε μακροχρόνια ανέργους. Ωστόσο, οι 3.150 εργαζόμενοι δεν έχουν δει ακόμα το χρώμα του χρήματος και διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα».

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και πέντε μήνες, ενώ παράλληλα τους οφείλονται οι αμοιβές των νυχτερινών, αργιών και Κυριακών.

Πρόκεται στην πλειοψηφία τους για τραπεζοκόμους, καθαρίστριες και βοηθητικό προσωπικό. Πρόσφατα εργαζόμενοι, είχαν προχωρήσει σε κινητοποίηση ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Πρόκειται όπως προαναφέραμε για εργαζόμενους με συμβάσεις έργου με το Ελληνικό Δημόσιο, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, καθώς, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, δεν έχουν καταβληθεί ακόμα στο νοσοκομείο τα απαραίτητα κονδύλια για την καταβολή των μισθών τους.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...