Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Κάλεσμα της ΛΑ.Ε. στην παρέλαση του Athens Pride


Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και καλεί στην Παρέλαση του Athens Pride 2017, το Σάββατο 10 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στην ΛΟΑΤΚΙΑ κοινότητα και στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις της για πλήρη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου χωρίς αποκλεισμούς. Υποστηρίζουμε το αίτημα για δικαίωμα παιδοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια. Αντιπαλεύουμε την ομοφοβία και το σεξισμό, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό κάθε είδους.

Ορθώνουμε φραγμό στην ακροδεξιά και το φασισμό, στο σκοταδισμό που ονειρεύεται στρατόπεδα συγκέντρωσης για καθέναν και καθεμιά που δεν συνάδει με τα άρια πρότυπα του ναζισμού. Απευθύνουμε κάλεσμα κοινού αγώνα σε όλα τα θύματα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές, ρατσιστικές και σεξιστικές πολιτικές και διακρίσεις που επιχειρούν να διασπάσουν τη μοναδική δύναμη που είναι σε θέση να τις ανατρέψει: Τη δύναμη της ενότητας και της κοινής δράσης όλων όσοι τις υφίστανται.

Τέλος εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό και την αντίθεσή μας ως προς την χρησιμότητα «στήριξης» των εκδηλώσεων του Athens Pride 2017 από μια σειρά χορηγούς και υποστηρικτές, όπως είναι μεγάλες εταιρίες που χρησιμοποιούν το Pride για να «ξεπλύνουν» τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στην ένταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεση της κοινωνίας, αλλά και πρεσβείες χωρών όπως οι ΗΠΑ. Την ώρα μάλιστα που εκατομμύρια άνθρωποι διεθνώς εκφράζουν την έμπρακτη αντίθεσή τους στις ιμπεριαλιστικές, ακροδεξιές, ομοφοβικές, ρατσιστικές και σεξιστικές θέσεις και πολιτικές του νέου πλανητάρχη Τραμπ.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...